1EUR = 4.8698 RON | Bucureşti 18 º

Companii

ANRE va recunoaşte în tarife investiţiile în eficienţă ale distribuitorilor şi furnizorilor de gaze

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) va permite furnizorilor şi distribuitorilor de gaze în regim reglementat să transfere în preţul de livrare investiţiile în urma căroara scade valoarea facturii la consumatorul final.

10 dec, 2012 | Mediafax

"Stimulentele vor fi acordate doar investiţiilor pe care companiile de distribuţie şi furnizare a gazelor le vor derula în afara investiţiilor obligatorii, şi în urma cărora valoarea facturii scade. Practic, este vorba de investiţiile companiilor în eficienţă", a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele ANRE, Nicolae Havrileţ.

El a adăugat că această măsură are rolul de a determina distribuitorii şi furnizorii de gaze naturale să investească în reducerea pierderilor din reţele, astfel că va creşte asigurarea în alimentarea clienţilor şi se va diminua valoarea facturii.

"Dacă furnizorii şi distribuitorii vor face în plus, pe lângă investiţiile obligatorii, modernizări şi inovaţii prin care se vor reduce pierderile din reţele, putem să le dăm nişte stimulente, le dăm voie să îşi recupereze aceste costuri prin tarife. Dacă investiţiile pe care companiile le anunţă că le fac nu vor duce la diminuarea facturii, nu vor primi stimulentul", a adăugat Havrileţ.

Preşedintele ANRE a adăugat că în urma aplicării acestui stimulent este de aşteptat ca valoarea facturilor plătite de clienţi să scadă.

Cei mai mari distribuitori de gaze naturale din România sunt E.ON (Germania) şi GDF SUEZ Energy România, din grupul francez GDF.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO