Antibiotice Iaşi cere acţionarilor o majorare de capital de 17,2 mil. lei, peste cea propusă iniţial

Consiliul de Administraţie al producătorului de medicamente Antibiotice Iaşi (ATB) a majorat de la 16,4 milioane lei la 17,2 milioane lei suma propusă acţionarilor pentru suplimentarea capitalului social.
Economica.net - vin, 23 mart. 2012, 10:02
Antibiotice Iaşi cere acţionarilor o majorare de capital de 17,2 mil. lei, peste cea propusă iniţial

Administratorii au anunţat miercuri că vor propune acţionarilor majorarea capitalului cu 16,4 milioane lei, de la 56,8 milioane lei la 73,2 milioane lei, însă vineri au propus o creştere a capitalului de 17,2 milioane lei.

Astfel, convocatorul AGA a fost modificat cu noua sumă propusă, potrivit unui raport transmis, vineri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Dacă propunerea va fi aprobată de acţionari, capitalul Antibiotice Iaşi va creşte cu 30%, de la 56,8 milioane lei la 74 milioane lei. Propunerea ar urma să fie discutată într-o AGA programată pentru 26 aprilie.

Banii pentru majorarea capitalului vor proveni din dividendele nete din profitul din 2011 şi din dividendele nete nerepartizate din anii anteriori.

Antibiotice Iaşi nu a mai distribuit dividende din 2009, când a acordat un dividend de 0,0167 lei/acţiune, din profitul consemnat în 2008. În următorii doi ani, compania a capitalizat profitul, iar capitalul social a crescut de la 45,4 milioane lei la 56,8 milioane lei.

Pe ordinea de zi a AGA din 26 aprilie figurează şi reducerea numărului de membri ai Consiliului de Administraţie de la şapte la cinci.

Cifra de afaceri a producătorului de medicamente a crescut anul trecut cu 15%, la 281,8 milioane lei (66,5 milioane de euro), iar profitul net a urcat cu 60%, la 20 milioane lei (4,7 milioane euro), potrivit datelor preliminare anunţate de companie. În 2010, cifra de afaceri a fost de 243,6 milioane lei, iar câştigul de 12,5 milioane lei.

Potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli pentru acest an, compania estimează un profit brut în creştere cu 13%, la aproape 30 milioane lei. Veniturile ar urma să urce cu 9,4%, la 331,2 milioane lei, iar cheltuielile cu 9,1%, la 301,3 milioane lei.

Conform celor mai recente raportări, Ministerul Sănătăţii deţine 53,02% din acţiuni, iar SIF Oltenia (SIF5) are 10,09% din titluri.

Preţul acţiunilor Antibiotice Iaşi a crescut cu 0,34%, la 0,415 lei, în prima oră a şedinţei bursiere de vineri. La această cotaţie, compania are o capitalizare de 235,7 milioane lei (53,9 milioane euro).

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Cazuri suspecte de infectarea cu noua tulpină Omicron sunt investigate în Germania și Cehia
Cazuri suspecte de infectarea cu noua tulpină Omicron sunt investigate în Germania și Cehia
Un prim caz suspect de infectare cu noua variantă de coronavirus, Omicron, a fost detectat în Germania la o persoană întoarsă ...
Românii care vin din sudul Africii intră în carantină pentru 14 zile. Șapte state din regiune au fost introduse în zona roșie
Românii care vin din sudul Africii intră în carantină pentru 14 zile. Șapte state din regiune au fost introduse în ...
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că sâmbătă a fost adoptată o Hotărâre a CNSU în baza căreia ...
Sediul clubului de fotbal Juventus Torino, percheziționat de polițiști. Zeci de transferuri sunt suspecte
Sediul clubului de fotbal Juventus Torino, percheziționat de polițiști. Zeci de transferuri sunt suspecte
Sediul clubului de fotbal Juventus Torino a fost percheziţionat vineri de poliţia financiară, în legătură cu zeci de ...