Antibiotice Iaşi cere acţionarilor o majorare de capital de 17,2 mil. lei, peste cea propusă iniţial

Consiliul de Administraţie al producătorului de medicamente Antibiotice Iaşi (ATB) a majorat de la 16,4 milioane lei la 17,2 milioane lei suma propusă acţionarilor pentru suplimentarea capitalului social.
Economica.net - vin, 23 mart. 2012, 10:02
Antibiotice Iaşi cere acţionarilor o majorare de capital de 17,2 mil. lei, peste cea propusă iniţial

Administratorii au anunţat miercuri că vor propune acţionarilor majorarea capitalului cu 16,4 milioane lei, de la 56,8 milioane lei la 73,2 milioane lei, însă vineri au propus o creştere a capitalului de 17,2 milioane lei.

Astfel, convocatorul AGA a fost modificat cu noua sumă propusă, potrivit unui raport transmis, vineri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Dacă propunerea va fi aprobată de acţionari, capitalul Antibiotice Iaşi va creşte cu 30%, de la 56,8 milioane lei la 74 milioane lei. Propunerea ar urma să fie discutată într-o AGA programată pentru 26 aprilie.

Banii pentru majorarea capitalului vor proveni din dividendele nete din profitul din 2011 şi din dividendele nete nerepartizate din anii anteriori.

Antibiotice Iaşi nu a mai distribuit dividende din 2009, când a acordat un dividend de 0,0167 lei/acţiune, din profitul consemnat în 2008. În următorii doi ani, compania a capitalizat profitul, iar capitalul social a crescut de la 45,4 milioane lei la 56,8 milioane lei.

Pe ordinea de zi a AGA din 26 aprilie figurează şi reducerea numărului de membri ai Consiliului de Administraţie de la şapte la cinci.

Cifra de afaceri a producătorului de medicamente a crescut anul trecut cu 15%, la 281,8 milioane lei (66,5 milioane de euro), iar profitul net a urcat cu 60%, la 20 milioane lei (4,7 milioane euro), potrivit datelor preliminare anunţate de companie. În 2010, cifra de afaceri a fost de 243,6 milioane lei, iar câştigul de 12,5 milioane lei.

Potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli pentru acest an, compania estimează un profit brut în creştere cu 13%, la aproape 30 milioane lei. Veniturile ar urma să urce cu 9,4%, la 331,2 milioane lei, iar cheltuielile cu 9,1%, la 301,3 milioane lei.

Conform celor mai recente raportări, Ministerul Sănătăţii deţine 53,02% din acţiuni, iar SIF Oltenia (SIF5) are 10,09% din titluri.

Preţul acţiunilor Antibiotice Iaşi a crescut cu 0,34%, la 0,415 lei, în prima oră a şedinţei bursiere de vineri. La această cotaţie, compania are o capitalizare de 235,7 milioane lei (53,9 milioane euro).

Te-ar mai putea interesa și
Comisia Europeană vrea să introducă gazele lichefiate în noul pachet de sancțiuni împotriva Rusiei – surse Reuters
Comisia Europeană vrea să introducă gazele lichefiate în noul pachet de sancțiuni împotriva Rusiei – surse Reuters
Următorul pachet de sancţiuni al Comisiei Europene ar urma să propună, pentru prima dată, restricţii cu privire la gazele naturale lichefiate (GNL) ruseşti, inclusiv o interdicţie cu privire......
Producția de cărbune a României a scăzut cu 5,6% în primele două luni din an. Importurile s-au redus și ele cu 2,2%
Producția de cărbune a României a scăzut cu 5,6% în primele două luni din an. Importurile s-au redus și ele cu 2,2%
Producţia netă de cărbune a României a totalizat, în primele două luni ale acestui an, 344.600 de tone echivalent petrol, ...
Mircea Fechet: Comisia Europeană a clasat miercuri o cauză de infringement deschisă împotriva României şi a închis un dosar EU-Pilot
Mircea Fechet: Comisia Europeană a clasat miercuri o cauză de infringement deschisă împotriva României şi a închis ...
Comisia Europeană a clasat miercuri o cauză de infringement deschisă împotriva României şi a închis un dosar EU-Pilot, ...
Restart Energy a finalizat lucrările la o centrală solară pentru compania Romtextil, care au costat peste jumătate de milion de euro
Restart Energy a finalizat lucrările la o centrală solară pentru compania Romtextil, care au costat peste jumătate de ...
Restart Energy a anunțat astăzi că a finalizat construcția și instalarea unui sistem de generare a energiei fotovoltaice ...