Antibiotice Iași dublează investițiile, în pandemie

Fabrica de stat Antibiotice Iași și-a dublat investițiile, în 2020, iar acest an și următorii vor fi caracterizați tot de o politică de investiții. Ministerul Sănătății, acționar majoritar, în numele statului , la Antibiotice, susține această politică, potrivit unui comunicat remis bursei.
Şerban Buşcu - mie, 24 mart. 2021, 11:43
Antibiotice Iași dublează investițiile, în pandemie

Reprezentanții ieșenilor explică astfel politica de dividend cu care se duc în fața AGA, Antibiotice alocând, pentru exercițiul financiar 2020, doar 2,2 milioane lei dintr-un profit net de 26 milioane lei.

Astfel, dacă în anul 2019, valoarea investițiilor în echipamente a fost de aproximativ 7 milioane lei, în 2020, Antibiotice acestea au ajuns la peste 14 milioane lei, potrivit unui comunicat. Sumele pentru cercetare, digitalizare și modernizare, de asemenea, s-au dublat.  Investițiile se fac acum pentru ca să dea roade în anii următori, fabrica având în plan ca, până în 2028, să-și dubleze cifra de afaceri , exportul și să devină de peste 2 ori mai profitabilă.

Printre altele, investițiile noi din 2020 au fost direcționate pentru realizarea unei noi facilități pentur produse topice – valoare proiect 14,5 milioane lei, iar cercetării pentru dezvoltarea de produse noi i-au fost alocate 2,7 milioane lei. Această activitate este orientată spre acele molecule valoroase pentru sănătatea pacienţilor, care oferă perspective de consolidare a portofoliului de bază al companiei (antiinfecţioase, medicamente topice), dar şi spre clase terapeutice specializate (medicamente pentru tratamentul bolilor cronice, medicamente pentru Sistemul Nervos Central, medicamente pentru Medicina de Urgență). Pe piața din România, Antibiotice Iași este lider în producția de medicamente antiinfecțioase.

“Antibiotice trebuie să rămână cea mai importantă companie farmaceutică cu capital românesc… Dublarea cifrei de afaceri în următoarea perioadă reprezintă o țintă predilectă, iar expansiunea internațională este cu siguranță cel mai important demers al acționarilor companiei. Bineînțeles că ținta noastră o reprezintă creșterea profitabilității afacerii. Această creștere o realizăm în primul rând prin investirea periodică a profitului în dezvoltarea produselor, cercetarea aplicativă, parteneriate durabile, cu atât mai mult în această perioadă extrem de dificilă pentru întreaga comunitate de afaceri de peste tot din lume”, a declarat Ioan Nani, director general Antibiotice Iași.

Potrivit acestuia, 5 direcții principale vor caracteriza activitatea Antibiotice, în următorii ani: adaptarea strategică a resurselor umane , adaptarea strategică a portofoliului de produse, perfecționarea continuă a Sistemului de Management Integrat (calitate, mediu, sănătate și securitate în muncă), planificarea strategică și managementul performanței, Guvernanța Corporativă. Ministerul Sănătății, ca acționar majoritar al Antibiotice, a aprobat direcționarea unor părți semnificative din profiturile anuale către finanțarea politicii strategice și de investiții.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Producătorul și distribuitorul ieșean de produse profesionale de curățenie și dezinfecție Misavan a anunțat miercuri ...
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței de plafonare și compensare a facturilor la gaze și energie electrică. Vorbesc despre “grup infracțional organizat”
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței ...
Confederația sindicală “Cartel Alfa” a sesizat DNA În legătură cu adoptarea, de către Guvern, a ordonanței de ...
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Guvernul și-a asumat, în fața Comisiei Europene, să vândă cel puțin 20% din acțiunile deținute de statul român ...