1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -1 º

Companii

Antibiotice Iaşi va creşte exporturile în SUA. Firma vinde de 4 ori mai mult ca în 2007

Doi distribuitori de medicamente în SUA au „inspectat favorabil fluxurile de fabricaţie ale Antibiotice“, se spune într-un raport ale companiei. Totodată, inspectorii de la Food and Drug Alimentation (FDA), autoritatea SUA din domeniul medicamentelor şi al produselor alimentare, au inspectat în luna aceasta fabrica Antibiotice Iaşi fără să semnaleze neconformităţi.

30 ian, 2013 | | ECONOMICA.net

„Rezultatul inspecţiei US FDA ne consolidează poziţia pe piaţa Statelor Unite pentru produse solide sterile, injectabile şi pentru Nistatină. Încrederea în sistemul de calitate solid al Antibiotice crează cadrul favorabil de înregistrare pe pieţe foarte reglementate şi nu numai“, spune Lavinia Dumitru, dierctorul de calitate al companiei, în raportul trimis la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Astfel că, aprobarea FDA  va permite Antibiotice Iaşi (ATB) „extinderea afacerii şi pe alte pieţe extrem de reglementate ca Australia, America de Sud, Canada sau Africa de Sud. Totodată, acest aviz favorabil reprezintă un excelent instrument de promovare pe pieţele emergente din Asia şi Orientul Mijlociu", a spus şi Mihai Stoian, director de dezvoltare afaceri la Antibiotice.

Este a 3-a inspecţie FDA care s-a soldat cu „acest rezultat de excepţie“, din 2002, încoace. Atunci a început exportul în SUA cu substanţa farmaceutică activă Nistamină.

Antibiotice Iaşi (ATB) mai exportă în SUA ampicilină în pulbere sterilă injectabilă în 4 concentraţii şi urmează să demareze în acest trimestru exportul de Nafcilină.

Compania estimează că va avea exporturi cu 17% mai mari în 2013, faţă de anul trecut.

Exportul de medicamente a contribuit la la obţinerea unei cifre de afaceri de 20 de milioane de dolari în 2012, de 4 ori mai mare decât în 2007.

Antibiotice exportă produse farmaceutice finite şi Nistamina în 60 de ţări ale lumii, prin intermediul a peste 100 de parteneri de afaceri.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO