Renault lucrează la înnoirea gamei Dacia. Duster, primul model care va fi înlocuit

Constructorul auto francez Renault se gândeşte deja la un înlocuitor pentru modelul Duster şi, per total, la o gamă complet nouă marca Dacia, potrivit oficialilor companiei.
Economica.net - mie, 12 feb. 2014, 08:22
Renault lucrează la înnoirea gamei Dacia. Duster, primul model care va fi înlocuit

‘În 2013, la finele anului, am încheiat reînnoirea întregii game Logan cu ultimul Duster, care a fost lansat în septembrie-octombrie 2013. Astăzi, avem o gamă complet nouă şi lucrăm la gama viitoare pentru Sandero. De asemenea, căutăm înlocuitor inclusiv pentru Duster’, a spus a declarat, miercuri, directorul de achiziţii al Renault Group România RGR, Antoine Aoun, care a reiterat interesul companiei franceze pentru România.

‘Exportăm în România, în India sau Brazilia. Avem o direcţie de achiziţii cu o masă totală de două miliarde de euro anual, cu foarte multă transparenţă. Reţeaua de furnizori angajează 130.000 – 150.000 de persoane care lucrează direct sau indirect pentru Dacia. Cifra de afaceri în 2012 a fost de 4 miliarde de euro, echivalentul Renault-Dacia de 3% din PIB. Renault crede în această ţară, în continuare, deoarece, de la achiziţia Dacia, avem investiţii în valoare de un miliard de euro şi nu am terminat. Vom continua cu putere, în forţă, şi este un mesaj important la adresa furnizorilor. Îi invităm să vină în România pentru că se pot face afaceri aici. Suntem optimişti pentru 2014 şi pentru anii următori. România este o ţară cu oameni pricepuţi, cu iniţiative din partea statului’, a dat asigurări oficialul Grupului Renault, în cadrul unui atelier de specialitate organizat la Forumul de afaceri ‘Franţa – Europa de Sud-Est’.

Marţi, preşedintele Traian Băsescu a considerat drept ‘lipsă de patriotism’ faptul că nu are prioritate execuţia lucrărilor la tronsonul Piteşti-Sibiu, atrăgând atenţia asupra faptului că, din acest motiv, se va pierde asamblarea de la uzinele Dacia Piteşti.

‘Este sigur că se va pierde asamblarea de la Piteşti, la uzinele Dacia, pentru că deja la Tanger sunt capacităţi de preluare existente, s-a trecut la faza a doua de extindere a capacităţii uzinei Dacia din Maroc. Acolo, pui maşina direct în vapor, este portul la câţiva kilometri de fabrică, nu ca în România, unde Guvernul poate gândi să dea prioritate la Bucureşti-Alexandria decât la Piteşti-Sibiu‘, a adăugat Traian Băsescu.

Coridorul IV Pan-european face legătura între Nădlac, Timişoara, Deva, Sibiu, Piteşti, Bucureşti şi Constanţa.

În replică, premierul Victor Ponta a calificat afirmaţiile şefului statului drept ‘o prostie’.

‘E o prostie, bineînţeles. Domnul preşedinte este de o inconştienţă sinistră. A fost în România de curând preşedintele grupului Renault şi a spus foarte clar că investiţiile din România se dezvoltă. Acum, îl credeţi pe preşedintele Renault sau îl credeţi pe sinistrul nostru preşedinte?’, a spus Ponta, la Forumul de afaceri ‘Franţa-Europa de Sud-Est’.

Misiunea Economică Ubifrance a Ambasadei Franţei la Bucureşti a organizat, în zilele de 11 şi 12 februarie, Forumul de afaceri ‘Franţa – Europa de Sud-Est’.

La forum au fost prezenţi reprezentanţii a peste 400 de companii din 14 ţări, evenimentul constituindu-se într-un adevărat tur de forţă în domeniul business-ului.

Companiile activează în sectoare, precum: infrastructură, transporturi, energie, industrie auto, protecţia mediului, agricultură şi industrie alimentară, e-commerce, IT&C, dispozitive şi echipamente medicale.

Ce maşini ar putea scoate Dacia în următorii ani


Revine Dacia Solenza?

Dacia Solenza

Sursă foto şi text: Caradisiac (imaginea a fost generată pe calculator)

La începutul anului 2012, presa franceză scria că Renault vrea să implementeze o imagine mai modernă mărcii Dacia. Un sedan de dimensiuni mai mari decât cele ale Loganului ar fi un început interesant.

Dacă informaţiile din presa franceză se confirmă, noua Solenza va fi cea mai lungă Dacia din istorie – 4,80 metri.

Cu noua Solenza, Dacia vrea să implementeze o imagine mai modernă mărcii, să „scape” de imaginea low-cost şi să demonstreze că poate construi şi maşini mai „pretenţioase”. Startul va fi dat de monovolumul Lodgy care va dispune de echipamente moderne care nu au mai existat niciodată în dotările unui model Dacia, scrie Caradisiac. Francezii spun că Solenza va fi lansată în 2015, când este anunţată şi mini-Dacia.

Solenza va avea 4,80 metri lungime, motorizări de până la 150 cai putere şi un preţ cam mare pentru un model Dacia – 13.000 euro. Noua berlină ar putea beneficia de multe echipamente de la Renault Fluence.

Dacia Solenza ar putea dispune de accesorii multimedia, scaune încălzite, climatizare automată şi sistem de navigaţie.

Modelul Solenza a fost produs din 2003 până în 2005. Producţia acestui model a ajuns la 80.000 de maşini. Solenza era bazată pe Dacia SuperNova, dar avea un design mai modern care a trasat ulterior noua identitate a mărcii Dacia. Solenza ar fi trebuit să ajungă un succes, fiind bine primită pe piaţă, iar cifrele de export nu au arătat deloc rău. Dacia a decis oprirea producţiei în vara anului 2005, strategia companiei fiind concentrată pe modelul Logan.

Cum văd francezii noua Dacia Solenza

  • Berlină de familie cu cinci locuri, cinci uşi (hayon)
  • Solenza va fi produsă în România la uzina de la Mioveni, dar va fi comercializată pe alte pieţe sub marca Renault
  • Lungime: 4,80 metri
  • Motorizări:
  • Benzină – de la 95 la 150 cai putere
  • Motorină – de la 90 la 130 cai putere
  • Preţul va porni de la 13.000 euro
  • Lansare: 2015

 

Super Dacia Coupe Sport

Dacia ar putea scoate un model sport- coupe cu două locuri. Cel puţin aşa declara la sfârşitul acum un an Thierry Sybord, director de operaţiuni Dacia în Marea Britanie.

Dacia Sport-Coupe ar putea deveni realitate în viitorul apropiat. Este exact maşina de care avem nevoie pentru o extindere a gamei de modele Dacia în Marea Britanie”, a declarat pentru Autoexpress Thierry Sybord, director de operaţiuni Dacia în Marea Britanie.

Maşina va fi construită pe platforma Logan şi ar folosi acelaşi concept pe care japonezii de la Mazda l-au folosit la celebrul model MX-5, dar va fi mai ieftină. Nu au fost comunicate date privind preţul la care va fi comercializat modelul sport Dacia.

Dacia a mai construit modele cu două uşi, dar niciodată o maşină cu două locuri. În 1981 a fost lansată Dacia 1310 Sport, mai târziu fiind lansată pe piaţă Dacia 1410 Sport cu două portiere mărite, cu un motor de 1,4 litri de 65 de cai putere.

Dacia 1310 Sport

Modelul Dacia 1310 Sport

 

Dacia 1410 Sport

Dacia 1310 Sport

 

Dacia a mai făcut un experiment cuu un sport coupe cu faruri escamotabile. Prototipul MD87 a fost realizat in anul 1987. Avea motorul dispus central, iar în prima varianta avea faruri simple. Ulterior, conceptul a fost dotat cu faruri escamotabile.

Dacia MD87 cu faruri escamotabile

 

MD87 Concept Dacia

Renault pregăteşte relansarea modelului Alpine în colaborare cu englezii de la Caterham. Dar platforma Alpine ar fi prea scumpă pentru un model din gama Dacia. Modelele Alpine echipate cu motoare Renault au fost construite din 1955 până în 1995 şi au obţinut numeroase trofee în competiţiile auto.

Sursa foto: automobileromâneşti.ro

 

Mini Dacia: Towny/Citadine

Dacia Towny

 

 Dacia Towny

După ce presa de specialitate a speculat de mai multe ori faptul că Renault lucrează la un mini de dimensiuni inferioare modelului Sandero, oficialii francezi au declarat recent că deocamdată este prea devreme pentru a vorbi despre lansarea unui astfel de model.

Imagini generate pe calculator: L’Argus

Te-ar mai putea interesa și
Mașini clasice și electrice, pe șoselele din Sibiu la Transylvania Classic
Mașini clasice și electrice, pe șoselele din Sibiu la Transylvania Classic
Orașul Sibiu și șoselele din județ vor fi, timp de trei zile, din nou punctul de întâlnire al mașinilor clasice și al mașinilor electrice. ...
Corporatiștii din București s-au întors la birouri, traficul la metrou a crescut, dar e la jumătate față de 2019
Corporatiștii din București s-au întors la birouri, traficul la metrou a crescut, dar e la jumătate față de 2019
Angajații marilor corporații lucrează în sistem hibrid, cu zile petrecute acasă, dar și la birou. Asta s-a văzut și ...
MIPE va lansa până la sfârșitul lui 2023 toate apelurile majore de proiecte pentru perioada 2021-2027
MIPE va lansa până la sfârșitul lui 2023 toate apelurile majore de proiecte pentru perioada 2021-2027
Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) va lansa până la sfârşitul anului 2023 toate apelurile majore ...
Petre Daea: Indicele de calitate al grâului din acest an este superior, ceea ce asigură confort industriei de morărit şi panificaţie
Petre Daea: Indicele de calitate al grâului din acest an este superior, ceea ce asigură confort industriei de morărit ...
Indicele de calitate al grâului obţinut în acest an este superior, devenind astfel un produs panificabil, ce poate asigura ...