Antonescu: Am convigerea că cei doi miniştri MAI vor răspunde exact la ceea ce exact CC

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, luni, că are convigerea că ministrul de Interne şi ministrul delegat pentru Administraţie, împreună cu instituţiile şi oamenii care sunt în subordinea lor, "vor răspunde exact la ceea ce exact Curtea Constituţională a cerut" privind referendumul.
Economica.net - lun, 06 aug. 2012, 20:49
Antonescu: Am convigerea că cei doi miniştri MAI vor răspunde exact la ceea ce exact CC

„Referendumul s-a desfăşurat. Cetăţenii României au dat un verdict politic cât se poate de lipsit de echivoc, un verdict politic categoric, copleşitor. Suntem cu toţii în aşteptarea unui verdict juridic şi, în vederea acestui verdict juridic, Ministerul Internelor şi Administraţiei, Guvernul în ansamblul său are de dat răspuns unor cereri pe care instanţa cea mai înaltă în această materie, şi anume Curtea Constituţională, le-a formulat foarte clar. Am convigerea că cei doi miniştri, de la Interne şi ministrul delegat pentru Administraţie, împreună cu toate instituţiile şi cu toţi oamenii care sunt în subordinea domniilor lor, vor răspunde exact la ceea ce exact Curtea Constituţională a cerut”, a spus Antonescu, în cadrul ceremoniei de depunere a jurământului de învestitură în funcţie a unor noi membri ai Guvernului, între care ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, şi ministrul delegat pentru Administraţie, Radu Stroe.

El a adăugat că există „în fiecare zi spectacolul trist şi poate pentru unii descurajant, pe care o persoană privată astăzi, fost preşedinte al României, îl oferă, care tălmăceşte, răstălmăceşte, impune interpretări în legătură cu ceea ce trebuie dat Curţii Constituţionale, cu ceea ce trebuie să facă această Curte Constituţională”.

Crin Antonescu a opinat că „lucrurile sunt foarte clare” şi că CC, prin comunicatul şi prin motivarea pe care a dat-o acestui comunicat, a spus foarte limpede ce doreşte şi consideră că este de obligaţia Guvernului să-i pună la dispoziţie, iar „Guvernul îi va pune”.

„Nu cred că spectacolul trist de care vorbeam ar trebui băgat în seamă şi de membrii Guvernului şi de noi toţi. Există un aspect la care, însă, trebuie să ne referim. Persoana respectivă, căreia evident i se acordă toată atenţia mediatică şi poate nu numai, procedează inadmisibil – insulte, ameninţări, încercări de intimidare la adresa Curţii Constituţionale, la adresa membrilor Guvernului, la adresa instituţiilor şi oamenilor care au calitatea oficială în statul român de a acţiona şi de a răspunde Curţii Constituţionale. Este un mesaj care ni se dă şi li se dă cetăţenilor români în fiecare seară. Nu contează legea. «Eu», adică domnul acela, «eu spun Parchetului pe cine să cheme mâine, eu spun Curţii Constituţionale ce trebuie să ceară şi ce nu, eu spun Guvernului şi miniştrilor ce trebuie să facă şi ce nu, eu ameninţ primarii, chestorii, miniştrii cu puşcăria»”, a spus Antonescu.

El a adăugat că „aşa ceva este absolut inadmisibil”.

„Şi, domnule prim-ministru, domnilor miniştri, este de datoria dumneavoastră, ca şi a mea, să transmitem tuturor cetăţenilor României celălalt mesaj – nimeni în România nu trebuie să se mai teamă. Nimeni în România, instanţă, instituţie sau simplu cetăţean, nu se poate lăsa intimidat de ameninţările iresponsabile ale unui om condamnat de verdictul politic al poporului. Trebuie să dăm mesajul contrar pentru a compensa din ruşinea pe care acest om o face în fiecare seară României. Trebuie să dăm mesajul demnităţii, fermităţii, hotărârii în a respecta şi a aplica legea, şi acest mesaj şi această acţiune trebuie să fie nu doar a Guvernului, trebuie să fie a Parchetului General, trebuie să fie a tuturor instanţelor din România, inclusiv Curtea Constituţională. Am încredere în toate aceste instituţii şi am încredere, înainte de toate, că Guvernul, în noua sa componenţă, va şti să acţioneze şi să comunice în aşa fel încât toţi cetăţenii României să înţeleagă că trăiesc într-o ţară liberă, în care nu mai funcţionează ameninţări, intimidări şi insulte”, a continuat el.

Ministrul de Externe Titus Corlăţean, ministrul Administraţiei şi Internelor Mircea Duşa, ministrul delegat pentru Administraţie Radu Stroe, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul Dan Şova şi ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri Mihai Voicu au depus, luni seară, jurământul de învestitură, într-o ceremonie care a avut loc la Palatul Cotroceni.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
CNSU a aprobat repatrierea a 72 de cetățeni români din Maroc. Un avion TAROM va efectua zborul de repatriere
CNSU a aprobat repatrierea a 72 de cetățeni români din Maroc. Un avion TAROM va efectua zborul de repatriere
O şedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a avut loc marţi pe tema repatrierii unor cetăţeni ...
Încrederea investitorilor imobiliari în performanţa sectorului în 2022 este mai puternică decât în urmă cu un an – sondaj PwC
Încrederea investitorilor imobiliari în performanţa sectorului în 2022 este mai puternică decât în urmă cu un an ...
Încrederea investitorilor imobiliari în performanţa sectorului în 2022 este mai puternică decât în urmă cu un an ...
S-au râzgândit cu privire la magazinele 100% Self Service? Carrefour deschide la Bârlad un hypermarket cu casieri
S-au râzgândit cu privire la magazinele 100% Self Service? Carrefour deschide la Bârlad un hypermarket cu casieri
Retailerul francez Carrefour deschide primul hypermarket din Bârlad și din județul Vaslui, în incinta noului centru comercial ...