1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 2 º

News

Antonescu: Vreau ca liderii de la noi să se bată pentru România ca Angela Merkel pentru Germania

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că îşi doreşte ca liderii ţării să ajungă să se bată pentru România aşa cum se bate cancelarul Angela Merkel pentru Germania, cu "aceeaşi determinare, acelaşi devotament", precizând că interesul naţional trebuie apărat fie şi peste 1000 de ani.

16 noi, 2012 | Mediafax

"Vreau un preşedinte, un prim-ministru, un Guvern, un Parlament al României care să facă ceea ce face Angela Merkel pentru Germania, ei să facă pentru România, atât. Ştiu că România nu e Germania, ştiu că nu avem aceleaşi posibilităţi, ştiu că preşedintele României, primul ministru, Guvernul, oricare nu vom avea niciodată greutatea cancelarului german. Dar vreau să cred că avem dreptul să cerem aceeaşi determinare, aceeaşi hotărâre, acelaşi devotament. De asta e dreptul nostru, al românilor toţi, să ne alegem conducătorii. Ni-i alegem pentru noi, nu pentru alţii", a susţinut Antonescu.

Preşedintele PNL a făcut referire inclusiv la apărarea intereselor naţionale ale României, precum acela prevăzut în Constituţie, a statului unitar, naţional şi independent. "Asta înseamnă o politică respectând toate angajamentele internaţionale, dar o politică servind mereu sub toate formele şi în orice moment interesul naţional al acestei ţări, pentru că el există, pentru că el trebuie formulat, pentru că el trebuie mereu şi mereu apărat, acum, peste 50 de ani, peste 100 de ani, peste 1000 de ani", a afirmat Antonescu.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO