1EUR = 4.8583 RON | Bucureşti 28 º

Extern

Antonis Samaras propune redeschiderea parţială a radio-televiziunii publice din Grecia

Premierul Greciei, Antonis Samaras, a propus vineri redeschiderea parţială a radio-televiziunii publice, după o serie de proteste şi pe fondul criticilor europene.

14 iun, 2013 | Mediafax

"O comisie care să beneficieze de sprijinul larg al partidelor politice poate fi creată în scopul mobilizării unui număr mic de angajaţi care să reia imediat difuzarea programelor informative", a declarat Samaras, liderul Partidului Noua Democraţie, conform AFP.

Guvernul grec a închis brusc, marţi, radio-televiziunea publică - ERT, stârnind o serie de proteste.

Miercuri, Guvernul de la Atena anunţa că există un proiect de lege pentru reorganizarea audiovizualului public din Grecia, proiectul vizând radioul, Internetul şi televiziunea.

Surse citate de presa elenă şi de cea occidentală au anunţat vineri că un grup de lucru din zona euro a acceptat acordarea unei noi tranşe din ajutorul financiar destinat Greciei, măsura fiind facilitată de hotărârea Guvernului grec de închidere şi restructurare a radio-televiziunii publice ERT.

Preşedintele Uniunii Europene de Radio-Televiziune (UER), Jean-Paul Philippot, venit special la Atena, a cerut vineri Guvernului elen să revină asupra deciziei de închidere a posturilor publice de radio şi televiziune. Celelalte două partide din coaliţia guvernamentală - Pasok (socialişti) şi Dimar (Stânga Democratică) - au exprimat deschis dezacordul faţă de închiderea ERT, pledând pentru restructurarea audiovizualului public.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO