Antreprenorii Mihai şi Ioan Fărcaş deschid o zonă de agrement pe malul lacului Sânmărghita din Cluj

Economica.net
14 08. 2020
cabane_18592400

„Pentru iubitorii de pescuit și pentru toți cei care doresc o experiență specială în mijlocul naturii, Lacul Sânmărghita este locația ideală. Vă punem la dispoziție nu doar locuri amenajate pentru pescuit, ci și acces la una dintre cele 6 mici cabane. Stilul rustic se potrivește perfect în cadrul natural general, dar interiorul, deși minimalist, nu face compromis în ceea ce privește confortul oaspeților”, se precizează pe www.lacsanmarghita.ro, website unde sunt expuse modalități de rezervare și contact.

„Noi am investit destui bani în această amenajare. Deşi suntem cam pe final de sezon, de la deschiderea de mâine şi până la sfârşitul lunii septembrie suntem ocupaţi aproape complet”, spune antreprenorul Ioan Fărcaş.

Lacul Sânmărghita este localizat la granița dintre două județe, situat la aproximativ 50 de minute de Cluj-Napoca (mai exact 60 km pe DN1C și DJ172F) și la 40 de minute de Bistrița (45 km pe DN17 și DJ172F). Este locul perfect pentru pasionații de pescuit, căci lacul este populat cu multe specii apreciate de pescari – crap, cteno, fitofag, caras, somn. Deși este încadrat de natură, la lac se poate ajunge cu mașina până în apropiere, în parcare. 

„În realizarea tuturor amenajărilor am acționat cu respect față de natură, cât mai puțin intruziv. Se pot face rezervări pentru cei ce doresc o oază de liniște, cu pădure de salcâm și livadă care întregesc cadrul de poveste. Aventurile la pescuit și relaxarea cu cei dragi trebuie să respecte specificul locului, liniștea și curățenia, ba chiar acționăm responsabil cu atât mai mult cu cât o impun în această perioadă normele de distanțare socială. Astfel, locurile sunt foarte limitate, fiecare rezervare va avea parte de un spațiu considerabil în natură, departe de stresul și de agitația orașelor. Este un loc superb, cu liniște deplină, aer curat, dorim să îl oferim în acest mod tuturor oaspeților noștri”, explică unul dintre administratorii spațiului.

Pentru a se evita aglomerația, pentru a păstra cadrul natural de poveste, pescuitul se face doar pe bază de rezervare. Se promovează pescuitul sportiv, dar taxa include și păstrarea de captură în anumite limite și condiții care pot fi consultate în regulamentul oficial disponibil pe lacsanmarghita.ro. Loc pentru grătar, securitate și iluminat nocturn, pontoane amenajate special pentru pescuit, căbănuțe confortabile, parcare amenajată – iată principalele facilități de care poate beneficia orice vizitator. Sunt încurajate experiențele de cel puțin 24 de ore la pescuit și relaxare alături de prieteni sau familie.

Tariful practicat la zona de agrement e de 300 de lei pentru 24 de ore, iar preţul include cazarea şi pescuitul cu reținere a 3 kg de peste din speciile Crap, Cteno, Fitofag, Stiuca, Șalău. Nelimitat se pot reţine Carasul, Albitura și Somnul.