Anul acesta se lansează comparatorul de tarife telecom. Cum te poate ajuta să reduci costurile

Autoritatea Naţională pentru Reglementare şi Administrare în Comunicaţii va lansat anul acesta o aplicaţie ce va permite utilizatorilor să compare ofertele de comunicaţii. De ce este necesar un astfel de program?
laurentiu.matache - joi, 17 ian. 2013, 22:22
Anul acesta se lansează comparatorul de tarife telecom. Cum te poate ajuta să reduci costurile

Aplicaţia online pentru compararea ofertelor de comunicaţii destinate utilizatorilor finali va fi lansată în trimestrul al II-lea al acestui an.

„Aplicaţia va asigura accesul utilizatorilor la informaţii corecte, complete şi actualizate periodic cu privire la ofertele publice ale furnizorilor de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului şi va oferi utilizatorilor posibilitatea de a realiza o comparaţie între serviciile de comunicaţii electronice pe care le utilizează în prezent sau pe care intenţionează să le achiziţioneze şi serviciile similare oferite de alţi furnizori din piaţă şi, deci, de a alege oferta cea mai potrivită, adaptată propriilor nevoi de consum”, a declarat pentru ECONOMICA.NET, Cătălin Marinescu preşedintele ANCOM.

Din totalitatea ofertelor sistemul alege acele oferte care respectă criteriile introduse de utilizator și care conțin toate serviciile pentru care utilizatorul a estimat consumul. Aceste oferte sunt incluse în ”lista ofertelor selectate”.

Sistemul ordonează această listă, strict în ordinea crescătoare a prețului fix al fiecărei oferte. Prețul fix al unei oferte este calculat din tarif lunar fără TVA (pentru abonamente și extra‐opțiuni), preț total cartelă plus credite fără TVA (pentru cartele).

Dacă oferta este compusă din abonament + extra‐opțiuni sau cartelă + extra‐opțiuni prețul fix se obține prin însumarea prețurilor fixe ale abonamentului/cartelei și a extra‐opțiunilor.

Necesitatea unei astfel de aplicaţii este dată de multitudinea de oferte ale operatorilor mai ales când utilizatorii nu sunt familiarizaţi cu termenii telecom, iar vânzătorul nu explică de foarte multe  oferta pe înţelesul acestuia.

Se întâmplă după ce am achiziţionat o ofertă să ne trezim că sunt anumite costuri pe care nu le ştiam de la început pentru că la încheierea contractului lucrurile nu au fost clarificate, iar orice modifcare sau chiar reziliere se lasă cel mai des cu costuri semnificative.

Câţi dintre noi semnează un contract telecom fără să îi citească toate condiţiile? Comparatorul de tarife te ajută să ai un mai bun control asupra costurilor cu serviciile telecom putând estima chiar un cost anual al consumului după ce ai terminat minutele, sms-urile sau traficul de internet inclus în ofertă.

Proiectul este realizat de ANCOM şi este finanţat din fonduri europene.

Te-ar mai putea interesa și
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în prima lună de la demarare, a declarat, joi, directorul general al Fondului,......
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Dacă principala enigma a lui 2023 a fost „Vom avea o recesiune sau nu?”, în 2024 întrebarea esențială devine „Va ...
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul prelungeşte cu încă trei luni, până la 30 iunie, plafonarea tarifelor ...
Tranzacție de 5 mil. euro între Eldrive și MOON Power pe piața stațiilor de încărcare pentru mașini electrice
Tranzacție de 5 mil. euro între Eldrive și MOON Power pe piața stațiilor de încărcare pentru mașini electrice
Operatorul de stații de încărcare pentru mașini electrice Eldrive România a comandat peste 300 de stații MOON Power ...