1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 12 º

Companii

Anul electoral creşte afacerile cu borduri

Producătorul autohton de pavele şi borduri Symmetrica a realizat anul trecut o cifră de afaceri în creştere cu 93%, faţă de cele 7 milioane de euro înregistrate în 2010.

 

13 mar, 2012 | | ECONOMICA.net

„Pentru 2012 estimăm o majorare cu 20 de procente a business-ului, până la 16,2 milioane de euro, de la 13,5 milioane de euro în 2011, în condiţiile în care situaţia economică actuală va rămâne cel puţin stabilă sau va avea o uşoară îmbunătăţire. Evoluţia pozitivă a business-ului va fi influenţată de continuarea investiţiilor publice în infrastructură şi urbanism”, a declarat Sebastian Bobu, director executiv Symmetrica, este o companie românească de profil.

De asemenea, Symmetrica mizează pe o creştere cu 15% a volumului de pavele şi borduri produse datorită investiţiilor în noi fabrici.

 

Anul electoral mişcă piaţa


Anul trecut, piaţa de profil s-a menţinut la nivelul înregistrat în 2010, cu o valoare de 70 de milioane de euro.

„Creşterea cererii pe proiecte medii şi mari a crescut în 2011 cu 4%, însă preţul mediu pe metrul pătrat a scăzut uşor. Astfel, s-a ajuns la o menţinere a valorii totale a pieţei”, a mai precizat Sebastian Bobu. Acesta a mai adăugat că în 2011 piaţa autohotonă de profil a ajuns la un volum de 12,5 milioane de metri pătraţi, faţă de 12 milioane de metri pătraţi în 2010.

În contextul anului electoral curent şi al continuării proiectelor cu fonduri externe, compania mizează pe un uşor avans al pieţei, de 5%, la o valoare de 73,5 milioane de euro şi un volum de 13 milioane de metri pătraţi. Astfel, Symmetrica va atinge în acest an o cotă de piaţă de 22%, după ce în 2011 a controlat 19% din piaţă. Planurile Symmetrica pentru acest an vizează extinderea în tot mai multe zone ale ţării devenind astfel cel mai accesibil producător de pavele şi borduri vibropresate din România.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO