Anunţul care poate îngropa Huawei: Mate 30 ar putea fi lansat fără aplicațiile Play Store și Google

Huawei Technologies intenționează să continue planurile de lansare de noi smartphone-uri de înaltă performanță în Europa, chiar dacă este posibil să nu poată oferi sistemul de operare Android și aplicații utilizate pe scară largă, cum ar fi Google Maps, Youtube sau Gmail, au declarat pentru Reuters directori executivi ai Google.
Economica.net - joi, 29 aug. 2019, 18:56
Anunţul care poate îngropa Huawei: Mate 30 ar putea fi lansat fără aplicațiile Play Store și Google

Producătorul de smartphone-uri numărul doi din lume urmează să-și prezinte noua linie de telefoane Mate 30 pe 18 septembrie la Munchen, potrivit unei surse familiare cu acest aspect, deși nu este clar când dispozitivele vor fi scoase la vânzare.

Reuters anunţă că telefonul Mate 30 nu poate fi vândut cu aplicații și servicii Google autorizate, din cauza restricţiilor comerciale ale SUA. Președintele Trump a inclus compania chineză pe lista neagră la mijlocul lunii mai, afirmând că aceasta reprezintă o amenințare pentru securitatea națională a SUA.

Guvernul american a dat un răgaz temporară asupra interdicției săptămâna trecută, dar un purtător de cuvânt al Google a declarat pentru Reuters că acest lucru nu se aplică produselor noi, inclusiv Mate 30. Peste 130 de cereri au fost făcute de la companii americane pentru licențe de vânzare a mărfurilor către Huawei, dar niciuna nu a fost acordată.

Companiile americane pot solicita o licență pentru anumite produse care să fie scutite de interdicție. Google, parte a Alphabet Inc, nu a spus dacă a solicitat o licență pentru a-și oferi aplicațiile și serviciile cunoscute sub numele de Google Mobile Services, deși în trecut a declarat că dorește să rămână furnizor pentru Huawei.

Huawei va cheltui mai mult cu producţia de echipamente, pentru a asigura continuitatea livrărilor. Posturile ineficiente vor fi eliminate

În timp ce Huawei ar putea utiliza în continuare din punct de vedere tehnic sistemul de operare Android deoarece este un software open source, tot ar avea nevoie de un acord special cu Google pentru a include aplicațiile sale oficiale, inclusiv Play Store. Magazinul virtual le oferă utilizatorilor acces la alte aplicații populare. Google nu a spus dacă a solicitat o licență pentru a-și oferi aplicațiile Huawei.

Având în vederea că noile telefoane din gama Mate 30 este prevăzutăsă fie lansată pe 18 septembrie, Huawei are o fereastră foarte îngustă pentru a remedia problema, care ar putea costa o sumă enormă. Cine va cumpăra un telefon Android știind că nu poate accesa funcțiile sale majore?

Huawei a înființat un site web numit „Răspunsuri Huawei” pentru a aborda problemele consumatorilor. Compania chineză a anunţat pe acest site că „Huawei va continua să utilizeze sistemul de operare și ecosistemul Android dacă guvernul american ne permite acest lucru. În caz contrar, vom continua să dezvoltăm propriul nostru sistem de operare și ecosistem”.

Compania a anunțat planurile pentru realizarea propriul său sistem de operare – Harmony – la începutul acestei luni, dar mulți analişti nu sunt convinși că se va dovedi o alternativă posibilă la Android.

Te-ar mai putea interesa și
Restricţii de circulaţie pe A1 Bucureşti – Piteşti. Se efectuează lucrări la partea carosabilă
Restricţii de circulaţie pe A1 Bucureşti – Piteşti. Se efectuează lucrări la partea carosabilă
Traficul pe autostrada A1 Bucureşti - Piteşti este restricţionat marţi pe anumite tronsoane având în vedere că în zonă se fac lucrări de asfaltare a părţii carosabile....
Lamborghini anunță un 2021 spectaculos, comenzile acoperind deja 10 luni de producție din acest an
Lamborghini anunță un 2021 spectaculos, comenzile acoperind deja 10 luni de producție din acest an
Marca Lamborghini se îndreaptă către un rezultat neașteptat de bun în 2021. Conform oficialilor companiei producția ...
JPMorgan a pus la saltea 500 de miliarde de dolari în aşteptarea creşterii dobânzilor
JPMorgan a pus la saltea 500 de miliarde de dolari în aşteptarea creşterii dobânzilor
Directorul general de la JPMorgan Chase & Co, Jamie Dimon, a spus luni seara că banca pe care o conduce are lichidităţi ...
Nurcile la control! Cum se pregătește statul român pentru a respecta legislația europeană și a preveni răspândirea SARS-Cov-2 prin intermediul nurcilor
Nurcile la control! Cum se pregătește statul român pentru a respecta legislația europeană și a preveni răspândirea ...
Autoritățile române trebuie să monitorizeze atent cele două ferme de nurci în județul Brașov, conform unei decizii ...