1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 21 º

Companii

Anunţul de privatizare a Poştei Române va apărea după discuţia finală cu CE

Ministrul pentru Societatea Informaţională, Dan Nica, a anunţat, vineri, la Galaţi, că anunţul internaţional de privatizare a Poştei Române va apărea după discuţia finală a Comisiei Europene de săptămâna viitoare.

08 feb, 2013 | Agerpres

Nica a precizat că la acest moment procesul de privatizare a Poştei Române se află în faza discuţiilor cu potenţialii ofertanţi şi că au fost deja primite câteva scrisori ferme de angajament, chiar înainte de publicarea anunţului internaţional de privatizare.

,,Suntem în faza de discuţii cu cei care sunt potenţiali ofertanţi. Vestea bună este că există ofertanţi, este o listă destul de mare. N-am făcut o inventariere a lor pentru că până la urmă ceea ce contează aici sunt scrisorile angajante...Faptul că sunt venite deja câteva scrisori ferme de angajament înainte de publicarea anunţului oficial arată că este deja un foarte mare interes. Cele neangajante au depăşit cifra de 20, dar pentru cele angajante, aşteptăm momentul publicării anunţului în presa internaţională. Pentru că din momentul acela toate ofertele angajante sunt luate în considerare. Avem condiţii safe, nu va fi un circ sau altceva. Şi preţul caietului de sarcini e mare, şi garanţia de participare la această licitaţie este mare, de două milioane de euro, sunt condiţii de precalificare, deci numai dacă eşti o firmă cu bonitate şi seriozitate financiară deosebită, care să permită să discuţi despre o tranzacţie care poate să depăşească o cifră foarte mare, de ordinul sutelor de milioane de euro, o sută, două, trei. Nu se poate discuta în alţi termeni decât cu seriozitate... Anunţul internaţional de privatizare va apărea după discuţia finală de la Comisia Europene de săptămâna viitoare', a declarat Dan Nica.

Ministrul a precizat că protestul câtorva salariaţi nu periclitează procesul de privatizare, ba mai mult protestul nu are niciun obiectiv şi are drept scop manipularea unor salariaţi.

'Am înţeles că sunt câţiva care s-au raliat unui protest care nu are niciun obiectiv, ei nu protestează împotriva la ceva, protestează împotriva la nimic. E o mare suferinţă că probabil câţiva şmecheri de acolo şi-au văzut dărâmate odată cu fosta conducere a Poştei interesele lor private...Cereţi celor care protestează să vă arate o singură decizie sau hârtie împotriva cărora ei protestează şi atunci o să vedeţi cât de mare şi de umflată este gogoaşa şi cât de mare este manipularea care se face pe seama salariaţilor simpli din Poşta Română', a spus Nica.

În ceea ce priveşte soarta salariaţilor Poştei Române după privatizare, Dan Nica a spus că nu poate garanta decât pentru cei 'serioşi'.

'Pot să garantez pentru locurile de muncă ale celor care sunt serioşi şi îşi fac treaba, celor care fură pensiile oamenilor, în niciun caz', a mai spus Dan Nica.

Dan Nica a fost prezent vineri, alături de ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, la deschiderea lucrărilor adunării generale a Consiliului Naţional al Elevilor care se desfăşoară până duminică la Galaţi

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO