Anunţul pentru construirea unor patinoare în parcurile din Sectorul 5, publicat pe SEAP

Economica.net
28 12. 2017
parcul_romniceanu_afisaj_04079000

„Distinsă Doamnă Primar General al Bucureştilor, sunteţi o fire foarte voluntară. Sperăm să vă găsiţi resursele să citiţi şi adresele trimise de OAR Bucureşti în ultimul an şi jumătate. Iar dacă mai aveţi resurse de voluntariat, să şi răspundeţi. În ce priveşte Parcul Romniceanu, am înţeles că v-aţi făcut rezervare la dreptul de a vă adresa instanţei. Dar vă rugăm să o faceţi după ce citiţi materialul de mai jos şi anexele sale. Vedeţi dumneavoastră, distinsă doamnă Primar General al Capitalei, în Bucureşti viaţa nu bate filmul. Nu poţi să te apuci să schimbi mobilier stradal şi locuri de joacă şi să iasă un patinoar. Ar fi ca-n bancul ăla, cu muncitorul de la fabrica rusă de trotinete, care a furat câte o piesă în fiecare zi să-i facă o trotinetă fiului, şi când s-a apucat de asamblat, cum o făcea, tot mitralieră îi ieşea”, a scris Şerban Sturdza, joi, pe pagina sa de Facebook, potrivit News.ro.

El spune că anunţul pentru contractare a fost publicat pe SEAP în 20 decembrie şi prevede amenajarea de patinoare în parcurile din Sectorul 5, respectiv în Parcul Romniceanu, Parcul Sebastian, Parcul Ferentari, Parcul Humuleşti şi Parcul Pecineaga. Contractul se ridică la peste trei milioane de lei.

Anunţul de participare cu nr. 420309 conţine, astfel, documentaţia de atribuire prin procedură simplificată conform prevederilor Legii nr. 98/2016 privind achiziţiile publice. Potrivit Caietului de Sarcini înregistrat de Primăria Sectorului 5, patinoarul amplasat în Parcul Rominceanu ar urma să aibă 67,20 de metri lungime şi 7,15 metri lăţime, cu un total de 481 de metri pătraţi pentru 100-150 persoane, să fie dotat cu o maşină de curăţat patinoarul, patru maşini de lustruit suprafaţa şi 150-200 de patine. Schiţa patinoarului din Parcul Romniceanu este asumată prin semnătură şi ştampilă de SC Amenajare Edilitară şi Salubrizare SA din cadrul Primăriei Sectorului 5, iar documentaţia de licitaţie nu are explicaţii despre aspect, volum sau impactul pe care îl va avea în zonă.

De asemenea, nicio documenţie publicată nu explică motivaţia evenimentului cultural „Poveste de iarnă pe patine” şi nici amenajarea patinoarului într-o zonă cu pantă neprielnică, la o distanţă foarte mică de casele oamenilor, arată arhitectul.

„Documentaţiile prezentate nu întrunesc aspiraţiile comunităţii şi observăm că planurile sunt lipsite de logică în ce face priveşte existenţa patinoarului în acest loc. Parcul Romniceanu face parte din zona construită protejată Cotroceni, în care intervenţiile necesită aprobare atât de la Primăria Generală, cât şi de la Ministerul Culturii. Considerăm că procedura prin care acţionează administraţia locală este una care neagă caracterul particular şi valoros al Cotroceniului”, mai scrie Şerban Sturdza.

El notează că în 10 aprilie Consiliul Local al Sectorului 5 a aprobat bugetul pentru achiziţii publice în parcurile din sector, iar în 5 decembrie a fost aprobat caietul de sarcini al achiziţiei care solicită lucrări pentru evenimentul cultural „Poveste de iarnă pe patine”. Evenimentul are ca temă amenajarea pe domeniul public al parcurilor a unor patinoare temporare şi activităţi sportive şi recreative pentru copii şi tineri, cu durata de desfăşurare între 15 decembrie 2017 şi 30 martie 2018. Achiziţia pentru patinoare a fost publicată în SEAP, însă, la cinci zile după începerea evenimentului.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, şi primarul Sectorului 5, Daniel Florea, au susţinut miercuri că afirmaţiile conform cărora s-ar construi patinoare în parcurile din Sectorul 5 sunt neadevărate.