„Vom ajunge pe Marte!”. Acesta este anunțul cu tentă SF făcut de Michael Saylor (foto), fondatorul MicroStrategy, care a dat lovitura după ce a mizat totul pe bitcoin, inspirând alte zeci de companii din domenii diverse să facă același lucru.
„MicroStrategy, companie de software devenită deținătoare de bitcoin, inspiră o serie de companii să cumpere criptomonedă și să o păstreze în trezoreriile lor corporative, într-o manevră menită să le stimuleze prețurile acțiunilor aflate în scădere. Companiile farmaceutice și agențiile de publicitate se numără printre cele 78 de companii cotate la bursă din întreaga lume care urmează exemplul grupului american, cumpărând monede pentru a le păstra în loc de numerar, potrivit datelor companiei de securitate criptografică Coinkite”, notează analiștii ASF în ultimul Daily Market Report.
Fondatorul MicroStrategy, Michael Saylor, a transformat bitcoin în principala rezervă de trezorerie a companiei sale, printr-o campanie agresivă de achiziții începând din 2020.
Saylor crede că valoarea bitcoin va continua să crească, spunând: „Vom ajunge pe Marte”. După ce și-a legat prețul acțiunilor de norocul bitcoin, Micro Strategy este acum cel mai mare deținător corporativ din lume. În ultimele șase luni, creșterea prețului acțiunilor sale a depășit-o chiar și pe cea a criptomonedei, iar capitalizarea sa de piață de 87 de miliarde de dolari este aproape dublă față de valoarea participațiilor sale în bitcoin. De asemenea, avea 46 de miliarde de dolari în numerar și echivalente de numerar la sfârșitul lunii septembrie.
„Succesul generează imitatori”,a declarat MarkPalmer, analist principal de cercetare a acțiunilor la firma de cercetare și investiții bancare The Benchmark Company.
„Companiile care și-au văzut acțiunile luptând (…) adesea pentru că modelele lor de afaceri nu sunt deosebit de convingătoare în ochii multor investitori, au ales să urmeze exemplul MicroStrategy”, a spus el.
Anul acesta, bitcoin a atins un nivel record de peste 109.000 de dolari, comercianții sărbătorind promisiunea președintelui american Donald Trump de a face din SUA superputerea mondială a bitcoin.
Într-un ordin executiv din ianuarie, el a înființat un grup de lucru pentru a evalua crearea unui stoc național de active digitale, în timp ce autoritatea americană de reglementare a valorilor mobiliare a facilitat instituțiilor financiare custodia token-urilor cripto. Saylor, de asemenea, a accelerat achizițiile de bitcoin ale companiei sale și, în noiembrie, a stabilit un obiectiv ambițios pe trei ani pentru a strânge 42 de miliarde de dolari în datorii și acțiuni pentru a finanța mai multe achiziții.
Detalii desspre subiect AICI