1EUR = 4.8423 RON | Bucureşti 26 º

Companii

AOAR, reacţie la Dragnea: Relocarea fondurilor prin POS Mediu şi Transport descurajează investitorii

Reprezentanţii oamenilor de afaceri contestă relocarea fondurilor de la Programele Operaţionale de Transport şi de Mediu pentru şcoli şi drumuri judeţene, măsură anunţată vineri de vicepremierul Liviu Dragnea şi spun că aceasta va descuraja mediul de afaceri şi va reduce investiţiile.

28 oct, 2013 | Mediafax

"Unele companii româneşti întâmpină serioase dificultăţi financiare tocmai urmare a slabei activităţi a administraţiilor locale şi a Autorităţilor de Management. Realocarea fondurilor UE, destinate realizării unor lucrări de infrastructură, altor tipuri de lucrări este o greşeala care vine să agraveze o dată în plus situaţia negativă generată de reducerea cheltuielilor bugetare alocate investiţiilor publice. O astfel de politică va descuraja mediul de afaceri, va reduce volumul investiţiilor, starea proastă a infrastructurii rutiere şi feroviare, constituind un dezavantaj extrem de bine cunoscut, cu efecte directe în domeniul competitivităţii economice a companiilor ce acţionează în România", se arată într-un comunicat al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR).

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat vineri că va fi efectuată o realocare de fonduri europene de la Programele Operaţionale de Transport şi de Mediu, pentru autorităţile locale, în cuantum de 350 milioane euro, pentru proiecte de dezvoltare, precum lucrări începute la şcoli şi drumuri judeţene.

"Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) consideră că realizarea proiectelor finanţate din POS Mediu şi POS Transport sunt extrem de importante pentru economia României. România şi-a asumat obiective concrete legate de asigurarea îmbunătăţirii calităţii apei, angajamente incluse în negocierile derulate în perioada de predare referitoare la capitolul Mediu. Neîndeplinirea la termen a obligaţiilor asumate atrage aplicarea de sancţiuni financiare importante, sancţiuni care se vor adăuga pierderilor de fonduri europene menite să permită României îndeplinirea obligaţiilor asumate", se spune în comunicat.

Reprezentanţii oamenilor de afaceri au menţionat că au cerut constant Guvernului să mobilizeze ferm administraţiile locale în sensul realizării proiectelor asumate şi atrag atenţia că reducerea finanţării acestora în anul 2013 poate genera efecte economice deosebit de grave.

În acest sens, AOAR cere Guvernului să dispună măsuri capabile să ducă la intensificarea execuţiei proiectelor aflate în diferite faze de execuţie.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO