1EUR = 4.7320 RON | Bucureşti 26 º

Companii

AOAR vrea ca alocarea resurselor financiare suplimentare din bugetul Ministerului Economiei să revină IMM-urilor

Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) susţine că alocarea resurselor financiare suplimentare prevăzute în bugetul Ministerului Economiei să fie coordonată în direcţia celor şapte programe lansate în ultimii ani pentru susţinerea inovării şi dezvoltării IMM-urilor, potrivit Agerpres.

08 dec, 2015 | Agerpres

'AOAR apreciază punerea în dezbatere publică, deşi pentru o perioadă prea redusă de timp, a bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor de stat. Înaintea unor analize mai aprofundate, din cifrele prezentate şi obiectivele enunţate de Guvern ca fiind priorităţi pentru anul 2016, apreciem că dezbaterea publică trebuie concentrată pe teme majore, precum acţiunile organizatorice ce trebuie să îmbunătăţească semnificativ realizarea investiţiilor programate ritmic şi la costurile luate în considerare', se arată înr-un comunicat al AOAR remis marţi AGERPRES.

Reprezentanţii AOAR susţin dinamizarea procesului de realizare a investiţiilor publice şi utilizarea consistentă, după doi ani de aşteptare, a fondurilor alocate prin bugetul UE 2014 - 2020.

'Aceasta este cea mai solidă, cea mai realistă cale de creştere cu 4,1% a PIB-ului în anul 2016 şi asigurarea, în condiţiile unei colectări corecte, ritmice şi profesioniste, a resurselor bugetare luate în calcul la elaborarea bugetului', precizează conducerea AOAR.

Oamenii de afaceri din asociaţie reiterează propunerea făcută cu ocazia dezbaterilor referitoare la prezentarea bugetelor anterioare, respectiv aceea ca obiectivele de investiţii a căror execuţie a fost sistată să fie transferate administraţiilor locale şi chiar companiilor private, prin licitaţie publică, varianta conservării lucrărilor fiind nerealistă, în condiţiile existenţei a circa 40.000 de astfel de obiective.

Conform documentului, AOAR susţine alocarea de ajutoare de stat diferenţiat ca intensitate, unor companii mari, în funcţie de numărul şi valoarea producţiei ce urmează a fi realizată de subfurnizori locali şi gradului de creştere a volumului prelucrării unor resurse naturale în ţară, respectiv a obţinerii unor produse cu valoare adaugată.

AOAR consideră că dezbaterea publică trebuie axată, luând în considerare şi perioada scurtă de timp alocată, optimizării alocărilor vizând infrastructura (toate componentele) şi susţinerea mediului de afaceri, ca priorităţi ce vor determina realizarea prevederilor bugetare în anul 2016.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO