Apare Dacia Duster pick-up. Nu va fi produsă în România

DACIA PAPUC Constructorul francez Renault va prezenta la finalul lunii octombrie conceptul unui viitor pick-up Duster, la Salonul Auto de la Sao Paulo, din Brazilia, potrivit presei franceze. Potrivit datelor de până acum, noul model nu va fi produs la fabrica de la Piteşti.
Economica.net - mie, 30 iul. 2014, 09:03
Apare Dacia Duster pick-up. Nu va fi produsă în România

DACIA DUSTER PICK-UP Viitorul model Duster va intra în producţie mai întâi în Brazilia, pentru piaţa din America de Sud, apoi într-o uzină din zona mediteraneeană pentru pieţele din Europa, potrivit unor surse din cadrul Renault.

Noul Duster pick-up va fi lansat în producţie în anul 2015.

Maşina va fi una low-cost, dezvltată pe platforma actualului SUV Duster şi, conform presei franceze, este ceea ce lipsea din gama constructorului, mai ales pentru pieţele emergente. Noul model va fi fabricat la uzina din Curitiba (Brazilia) şi va fi vândut sub brandul Renault în America de Sud, unde va avea drept principali concurenţi Fiat Strada şi Volkswagen Saviero-piaţa de pick-up-uri din Brazilia este de circa 300.000 de unităţi pe an.

Pe piaţa europeană, noul pick-up low-cost va fi vândut sub brandul Dacia. Cel mai probabil însă, nu va fi produs la uzina din România, ci la Bursa (în Turcia) sau la Tanger (în Maroc). Cei de la Renault au mai dezvoltat un model pick-up low-cost pentru piaţa din Europa, foarte cunoscut de români: Dacia Logan pick-up, produs în uzina din Piteşti, dar la care a renunţat însă, pentru a face loc producţiei modelului Duster. Logan pick-up a mai fost produs şi în Africa de Sud.

Lansat acum patru ani, modelul 4×4 Duster a fost un succes de proporţii pentru Renault, devenind cel mai vândut model din toată gama Renault, nu doar Dacia. Maşina este produsă acum în cinci fabrici, la nivel global: în România, Brazilia, Columbia, Rusia şi India. S-au fabricat, la nivel global, mai mult de un million de SUV-uri Duster.

Duster face parte din ceea ce francezii numesc gama „Entry”, de fapt gama low-cost a Renault, cea care a salvat rezultatele constructorului francez în ultimii ani. Anul trecut, modelele low cost Duster, Logan, Sandero, Dokker şi Lodgy au consmnat vânzări de peste un milion de bucăţi, adică circa 41% din totalul vânzărilor Renault şi, fără ele, francezii ar fi consemnat o scădere a vânzărilor.

Te-ar mai putea interesa și
Profit în creștere cu 43% pentru afacerea cu vin a lui Mugur Isărescu, guvernatorul BNR
Profit în creștere cu 43% pentru afacerea cu vin a lui Mugur Isărescu, guvernatorul BNR
Afacerea cu vin a familiei Isărescu merge pe plus de la înființare. Niciun an cu pierdere, deși profitul s-a redus în ultimii doi ani de la vârful atins în 2020. ...
Binance.US își suspendă depozitele în dolari, în urma anchetei declanșate împotriva sa de autoritățile americane
Binance.US își suspendă depozitele în dolari, în urma anchetei declanșate împotriva sa de autoritățile americane
Filiala din Statele Unite a Binance, cea mai mare platformă din lume de tranzacționare a valutelor cripto, a anunțat vineri ...
Twitter va începe în câteva săptămâni să-i plătească pe creatorii de conținut pentru reclamele din textele lor
Twitter va începe în câteva săptămâni să-i plătească pe creatorii de conținut pentru reclamele din textele lor
Platforma de socializare Twitter va începe în scurt timp să-i plătească pe creatorii de conținut certificați pentru ...
Secretarul general al ONU își menține emisarul în Sudan, chiar și după ce Guvernul de la Khartoum l-a declarat pe acesta „persona non grata”
Secretarul general al ONU își menține emisarul în Sudan, chiar și după ce Guvernul de la Khartoum l-a declarat pe acesta ...
Declararea de către Guvernul sudanez a emisarului ONU ca "persona non grata" este "contrară" principiilor Naţiunilor Unite ...