1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Apare furnizorul de ultimă instanţă de gaze. Regulament nou ANRE

După modelul pieţei de energie electrică, ANRE a emis un regulament referitor la apariţia, selectarea, rolul şi obligaţiile furnizorilor de ultimă instanţă ai consumatorilor de gaze naturale.

29 iun, 2018 | | ECONOMICA.net

Furnizorii actuali de gaze vor fi înlocuiţi cu furnizorii de ultimă instanţă, care vor fi selectaţi de ANRE în urma unui proces de selecţie bazat pe disponibilitate, capabilitate şi ofertă cu preţ, potrivit noului regulament. Ei vor avea obligaţia să asigure furnizareade gaze naturale, la preţuri reglementate de stat, atât pentru clienţii care au rămas în piaţa reglementată de gaze, cât şi pentru cei care au schimbat furnizorul şi au trecut în piaţa concurenţială, dar, din vina noului furnizor, nu mai primesc gaze.

Cel mai probabil, nu vor fi desemnaţi ca FUI mari alţii decât Engie sau E.On, dar, dincolo de schimbarea de legislaţie, introducerea regimului de FUI este benefică pentru clienţii care au trecut în piaţa liberă de gaze şi reziliază contractual cu noul furnizor. Acum, ei nu se pot întoarce la reglementat şi trebuie să găsească un nou furnizor concurenţial, dar, după apariţia FUI, dacă rămân fără contract de furnizare, FUI sunt obligaţi să îi preia până când îşi găsesc noi furnizori.

Tarifele percepeute de FUI sunt în întregime reglementate de ANRE, atât pentru costul gazului, cât şi pentru transport, distribuţie şi marja de furnizare.

Puteţi consulta, ataşat, proiectul de regulament ANRE şi nota de fundamentare

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO