1EUR = 4.8397 RON | Bucureşti 27 º

Companii

Apare o nouă reţea de magazine în Bucureşti, "Pe gustate!". Este a unui producător de lactate

Producătorul autohton de lactate Lactag vrea să deschidă până la Paşte 12 magazine de proximitate în Bucureşti. Săptămâna trecută a inaugurat trei unităţi, cu suprafeţe între 80-120 de metri pătraţi.

26 feb, 2013 | ECONOMICA.net

Producătorul argeşean de lactate Lactag a început ofensiva pe piaţa de retail bucureşteană. Săptămâna trecută a inaugurat trei magazine sub brandul "Pe gustate!", iar până în martie are în plan deschiderea a încă 9 unităţi. În total, Lactag va avea până de Paşte 30 de magazine în zona de sud a ţării. Printre acestea se numără şi un supermarket cu o suprafaţă de 1500 de metri pătraţi pe care îl va inaugura în Craiova în următoarea perioadă. Unităţile deja deschise in Bucuresti sunt în zona Obor (Halele Centrale), Bd Obregia şi Şos Berceni şi urmează un altul în zona Lamoteşti şi două pe Bulevardul Olteniţa. "În Bucureşti sunt magazine de proximitate cu suprafeţe cuprinse între 80 şi 120 de metri pătraţi şi cu vânzare asistată, dar vom avea şi un hipermarket de 1.500 de metri pătraţi la Craiova pe care îl vom deschide până în luna mai. Este vorba despre o investiţie proprie a companiei Lactag", a declarat pentru ECONOMICA.NET Cristi Pană, directorul de dezvoltare al companiei.

Investiţii de milioane

Acesta nu a dorit să precizeze valoarea investiţiei, dar a menţionat că este vorba despre câteva milioane de euro. De altfel, asociaţii Lactag, societate listată la Bursa de Valori Bucureşti, au decis la finele anului trecut majorarea capitalului social al companiei cu aproximativ 2,8 milioane de lei pentru investiţii şi majorarea cotei de piaţă. Mai mult, în aceeaşi adunare a acţionarilor au hotărât accesarea unui credit de la Raiffeisen Bank de până la 4 milioane de euro pentru dezvoltare, îmbunătăţirea eficienţei energetice, sau achiziţionarea de noi comapanii pentru diversificarea activităţii societăţii. 

Magazin de proximitate cu preţuri de producător

Unităţile din capitală vor comercializa toată gama de lactate din portofoliul Lactag, dar şi alte produse fresh precum carne, mezeluri, peşte, legume, produse de băcănie şi panificaţie. De asemenea, vor avea şi produse non-food de strictă necesitate. "Am mers pe ideea că într-un magazin de proximitate trebuie să ai un coş minim de produse, dar cu vânzare rapidă şi servicii ireproşabile", a mai declarat oficialul Lactag. În ceea ce priveşte preţurile, Pană susţine că pe zona de produse proaspete vor fi de producător. "Vom vinde cu preţuri de producător la produsele fresh, inclusiv la mezeluri şi carne, ca urmare a înţelegerilor pe care le avem cu unii producători pe acest segment. La celelate categorii vom avea un adaos de 5-18%, cu menţiunea că la celelate produse alimentare vom avea adaosuri de cel mult 12%", a explicat directorul Lactag. "Vrem să ne prezentîm direct clienţilor din Bucureşti aşa cum am făcut-o cu succes şi în Piteşti", a mai explicat reprezentantul companiei.

Atuurile "Pe gustate!"

În ultimii doi ani piaţa bucureşteană de retail a fost invadată de magazine de proximitate, marii retaileri precum Mega-Image cu brandul lor Shop&Go, Carrefour cu Express sau Metro cu LaDoiPaşi au inaugurat magazin după magazin şi continuă să o facă. În urma lor, vin cu planuri extrem de ambiţioase comercianţii autohtoni, cum ar fi gorjeanul Nicolae Sarcină, proprietarul fostelor hipermarketuri Pic, care vrea să deschidă anul acesta 50 de unităţi Succes. Îm toată această efervescenţă şi în contextul unui consum în scădere, piteştenii de la Lactag vor cotă de piaţă oferind, spun ei, preţuri bune şi servicii imbatabile. "Oricine poate să vândă Coca-Cola, dar noi vindem servicii. Spre exemplu, în fiecare magazin avem sampling permanent la produsele noastre. De asemenea, unul dintre atuurile principale constă în faptul că suntem producători şi am deschis şi un depozit în Bucureşti", explică Pană. Potrivit acestuia, în momentul de faţă aproximativ 35% din vânzările companiei se realizează prin cele 11 unităţi deschise de anul trecut în judeţul Argeş şi municipiul Craiova.  

Lactag, compania deţinută de unul dintre fondatorii producătorului de îngheţată Top Gel, Iriza Robert (57,7% dintre acţiuni) şi fostul director general al Top Gel,  Asan-Mic Adriean (32,9%)  a raportat în primul semestru al anului trecut vânzări nete de 9,1 milioane de lei.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO