Apare un nou jucător în comerţul online. eMag se bate deja cu ei în Ungaria

Extreme Digital, cel mai mare retailer online din Ungaria vrea să îşi deschidă birou în Bucureşti. Retailerul tocmai a fost preluat de grupul sud-african Steinhoff, care operează în ţara noastră magazinul de mobilă kika din Bucureşti.
Alina Stanciu - joi, 12 nov. 2015, 12:10
Apare un nou jucător în comerţul online. eMag se bate deja cu ei în Ungaria

Liderul pieţei de e-commerce din Ungaria şi unul dintre cele mai puternice din Europa, Extrem Digital, îşi anunţă intenţia de a deschide un birou în România, potrivit agenţiei de presă ungară MTI. Compania aşteaptă acordul autorităţii de Concurenţă din Ungaria pentru a trece în portofoliul grupului Steinhoff International Holdings, proprietarul magazinelor de mobilă şi decoraţiuni interioare Kika, prezent şi în România. Steinhoff a cumpărat recent 50,08% din acţiunile Extreme Dogital. „Suma (investită pentru preluarea Extreme Digital n.red) va fi suficientă pentru a finanţa dezvoltarea de acasă şi o viitoare expansiune în România, Cehia, Slovacia şi apoi Croaţia”, a declarat Balazs Varkonyi, directorul executiv al Extreme Digital’s.

„Compania caută să deshidă în birou în Bucureşti, România, înainte de a deschide birouri în Cehia, Slovacia şi Croaţia”, scrie agenţia de presă MTI citată de Budapest Business Journal, care îl citează pe  directorul Extreme Digital,  Balázs Várkonyi.

Acesta mai susţine că Steinhoff vrea să majoreze capitalul social al retailerului online pentru a putea finanţa expansiunea regională şi că operaţiunile din Ungaria vo rămîne în mâna acţionarului ungar Extreme Digital.

Extreme Digital operează deja pe plan local un magazin online ce poate fi găsit la adresa edigital.ro. Site-ul magazinului a fost înregistrat în România în 2007, iar magazinul comercializează o gamă variată de produse de la produise electroIT, de bricolaj, jucării sau articole de frumuseze pe care le livrează în toată ţara. Magazinul nu are showroom-uri în România, pe a pagina sa web făcând trimitere la magazinele de prezentare extreme digital din Ungaria.

Extreme Digital a avut anul trecut o cifră de afaceri de 23,7 miliarde de forinţi, iara pentru anul acesta estimează că vor ajunge la 30 de miliarde de forinţi (102,7 milioane de dolari). Compania este prezentă pe şase pieţe din jurul Ungariei. În jur de 80% dintre produsele comercializate de retailer sunt produse electronice şi electrocasnice.

Extreme Digital este principalul competitor din Ungaria al celui mai mare retailer online din România, eMag.  

Vânzările online din România sunr estimate la 1 miliard de euro în 2014.

Te-ar mai putea interesa și
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat vineri 2.216 de decese de COVID-19, fiind a patra zi consecutiv când raportează peste 2.000 de decese zilnice asociate acestei maladii, potrivit unor surse guvernamentale......
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul verde
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul ...
Un număr de 127 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru aproape ...
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Dacă nu mergeți în vacanță prin intermediul agențiilor de turism și vă cazați în apartamente sau vile, iată care ...