În ce zone din București se găsesc cele mai ieftine apartamente cu două camere

Prețurile apartamentelor din București au înregistrat creșteri în ultimul an, potrivit unei analize Economica.net pe baza statisticilor portalului Anunțul.ro. Dar sunt și zone unde prețurile la apartamentele cu două camere sunt mai mici decât în iulie anul trecut.
Andrada Ghira - lun, 08 aug. 2022, 22:01
În ce zone din București se găsesc cele mai ieftine apartamente cu două camere

Mai multe locuințe au fost vândute în luna iulie a acestui an față de luna iunie la nivelul întregii țări, arată datele Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI). Față de acum un an, majoritatea prețurilor la apartamente au înregistrat creșteri. Cu toate aceste, sunt și zone din București unde se găsesc apartamente mai ieftine decât în urmă cu un an, potrivit unei analize Economica.net pe baza datelor portalului Anunțul.ro. 

În ce zone din București se găsesc cele mai ieftine apartamente cu două camere

Cele mai ieftine apartamente cu două camere din București se regăsesc în zona Berceni-Giurgiului, acolo unde media cerută de proprietari a fost în iulie sub 63.000 de euro.

În zone precum Drumul Taberei – Ghencea, Colentina-Obor și Rahova-Sebastian, prețul mediu cerut se situează sub pragul de 70.000 de euro.

În șapte zone din București se găsesc apartamente cu prețuri sub pragul de 80.000 de euro. Acestea sunt: Grivița – Gara de Nord, Titan-Dristor, Pantelimon, Bucureștii Noi-Dămăroaia, 1 Mai-Domenii, Iancului-Mihai Bravu și Ștefan cel Mare-Tei.

Unde au crescut prețurile cel mai mult

Cea mai mare creștere de preț s-a înregistrat pentru apartamentele cu două camere din zona Pantelimon, de 19%. Astfel, dacă în iulie 2021  prețul mediu cerut de proprietari era de aproape 61.000 de euro, luna trecută media a fost de 72.700 euro.

O altă creștere consistentă s-a înregistrat în zona Rah0va-Sebastian, de 18%. Acolo, prețul mediu cerut pentru un apartament de două camere a fost în iulie de 69.321. 16% a fost creșterea înregistrată pentru locuințele din zona Militari în ultimul an. Prețul mediu cerut în iulie 2022 a fost de circa 80.000 de euro.

Zonele cu alte creșteri importante sunt: Unirii și Tineretului-Timpuri-Noi cu 15%, Vitan cu 14%, Băneasa cu 13% și Ștefan cel Mare – Tei cu 12%.

Unde s-au înregistrat scăderi

La polul opus, în două zone din București s-au înregisrat scăderi importante sunt 1 Mai-Domenii și 13 Septembrie cu un minus de 13% pentru fiecare zonă. Proprietarii de apartamente din zona Moșilor au cerut în iulie 2022 cu 8% mai puțin față de media înregistrată anul trecut. Și în zona Universitate – Kogălniceanu proprietarii au cerut în iulie anul acesta mai puțin cu 6% față de aceeași lună a anului trecut.

Iată mai jos tabelul cu prețurile medii cerute de proprietari pentru locuințele de două camere din București.

Cat cer proprietarii de apartamente în București
Infogram

 

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...