APIA: Beneficiarii programului de microgranturi în domeniul alimentar nu sunt obligați să publice anunțuri de presă

Beneficiarii Măsurii 1 Microgranturi în domeniul alimentar, implementată de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), nu sunt obligaţi să publice anunţuri de presă, informează APIA, relatează Agerpres.
AGERPRES - joi, 18 aug. 2022, 17:15
APIA: Beneficiarii programului de microgranturi în domeniul alimentar nu sunt obligați să publice anunțuri de presă

„Având în vedere că Măsura 1 ‘Microgranturi în domeniul alimentar’ este un sprijin care se acordă sub formă de sumă forfetară, alocat din fonduri externe nerambursabile, cofinanţat din bugetul de stat, pe bază de contract de acordare a ajutorului, obligaţiile beneficiarului prevăzute în capitolul 10 – Informare şi publicitate, punctul 10.4 din Ghidul solicitantului pentru măsura ‘Microgranturi în domeniul agroalimentar’ nu se aplică în acest caz”, se menţionează în comunicat.

Conform sursei citate, solicitanţilor de microgranturi în domeniul agroalimentar din cadrul schemei de ajutor de stat instituite prin OUG nr. 61/2022 nu li se aplică obligaţiile privind publicarea de anunţuri sau comunicate de presă la începutul şi la finalizarea proiectului.

Totodată, nu li se aplică obligaţiile privind expunerea într-un loc vizibil a unui afiş pentru proiectele de investiţii pentru care valoarea contribuţiei publice este mai mică de 500.000 euro, precum şi utilizarea de autocolante şi/sau plăcuţe pentru mijloace fixe care, conform legislaţiei contabile naţionale depăşesc valoarea de 2.500 lei şi au o durată de viaţă mai mare de un an.

„Obligaţiile menţionate mai sus nu li se aplică beneficiarilor având în vedere că microgranturile din domeniul agroalimentar se acordă sub formă de sumă forfetară, alocate din fonduri externe nerambursabile, cofinanţate din bugetul de stat, pe bază de contract de acordare a ajutorului pentru susţinerea următoarelor cheltuieli angajate după data de 1 februarie 2020”, se precizează în comunicat.

Reprezentanţii APIA fac referire la cheltuieli privind stocurile de materii prime, materiale, mărfuri, precum şi alte categorii de stocuri necesare activităţii curente/operaţionale desfăşurate de beneficiari, precum şi la datorii curente şi restante faţă de furnizorii curenţi, inclusiv faţă de furnizorii de utilităţi, potrivit contractelor încheiate.

De asemenea, reprezentanţii APIA se referă la cheltuieli privind chiria pe bază de contract încheiat şi/sau cheltuieli privind arenda sau redevenţa pe bază de contract de arendă sau contract de concesiune aferente terenurilor agricole, dar şi la cheltuieli privind achiziţia de servicii necesare activităţii curente/operaţionale, cu excepţia serviciilor de consultanţă.

În comunicat se menţionează cheltuielile privind achiziţia de obiecte de inventar, inclusiv obiecte de inventar de natura mijloacelor fixe necesare reluării activităţii curente/operaţionale, cheltuielile privind achiziţia de echipamente, utilaje, instalaţii şi tehnologii necesare reluării activităţii curente/operaţionale, precum şi cheltuielile privind plata datoriilor către bugetul statului şi bugetele locale.

Te-ar mai putea interesa și
România şi-ar putea majora Produsul Intern Brut cu 10% până în 2050 – analiză
România şi-ar putea majora Produsul Intern Brut cu 10% până în 2050 – analiză
România şi-ar putea majora Produsul Intern Brut cu 10% până în 2050, generând 575 de miliarde de euro adiţional de-a lungul acestei perioade, prin creşterea economiilor şi redirecţionarea......
Polonezii au început să ardă gunoaie pentru a se încălzi
Polonezii au început să ardă gunoaie pentru a se încălzi
 Atunci când Paulina Mroczkowska a observat o grămadă din ce în ce mai mare de gunoaie în curtea vecinului de peste ...
SII România, specializată în servicii şi soluţii IT, estimează afaceri de 30 mil. euro în anul fiscal 2022-2023, plus 58%. În prezent, compania numără 570 de angajaţi şi vrea să închidă anul cu 650 de specialişti
SII România, specializată în servicii şi soluţii IT, estimează afaceri de 30 mil. euro în anul fiscal 2022-2023, plus ...
SII România, companie multinațională specializată în servicii și soluții IT, estimează o cifră de afaceri de 30 ...
Big Data Week, festivalul internațional al datelor, la București între 10 și 13 octombrie
Big Data Week, festivalul internațional al datelor, la București între 10 și 13 octombrie
Big Data Week, principalul eveniment care reflectă fenomenul datelor la nivel internațional, va aduce în România, sub ...