APIA: Parteneriat FNGCIMM – Piraeus Bank pentru susţinerea antreprenorilor din domeniul agricol

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) a semnat un parteneriat cu Piraeus Bank pentru susţinerea beneficiarilor măsurii 215 - plăţi privind bunăstarea animalelor, în privinţa accesului la finanţarea capitalului de lucru, a anunţat, luni, într-un comunicat de presă, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură /APIA/.
Economica.net - lun, 14 iul. 2014, 09:53
APIA: Parteneriat FNGCIMM - Piraeus Bank pentru susţinerea antreprenorilor din domeniul agricol

Potrivit sursei citate, semnarea Convenţiei tripartite APIA – Piraeus Bank – FNGCIMM vizează finanţarea capitalului de lucru pentru desfăşurarea activităţilor curente de către beneficiarii măsurii 215 – plăţi privind bunăstarea animalelor – porcine – anul II de angajament (sesiunea II depunere).

Totodată, în baza acestei noi convenţii, FNGCIMM va garanta în procentaj de până la 80% valoarea creditelor acordate de bancă, credite pentru capital de lucru necesar desfăşurării activităţilor curente (inclusiv pentru plata obligaţiilor către bugetul de stat şi celelalte bugete).

Valoarea creditelor va fi de până la 90% din suma cuvenită din plăţile privind bunăstarea animalelor, iar garanţia se acordă la solicitarea băncii, beneficiarii fiind IMM-uri definite conform legii, care se încadrează în criteriile de eligibilitate ale finanţatorului, deţin adeverinţele emise de APIA şi nu se află în dificultate financiară.

Prelungirea termenului de efectuare a plăţii sumelor de către APIA de la 30 iunie 2014 la 30 septembrie 2014 a determinat şi semnarea unor Acte adiţionale la Convenţiile privind finanţarea capitalului de lucru pentru desfăşurarea activităţilor curente de către beneficiarii plăţilor naţionale directe complementare în sectorul zootehnic la specia bovine 2013, încheiate între FNGCIMM şi Banca Transilvania, respectiv BCR. Prin semnarea acestor documente, se continuă facilitarea accesului la finanţare pentru antreprenorii din domeniul agricol.

FNGCIMM este o instituţie financiară nebancară, cu capital de risc, înfiinţată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanţări, prin acordarea de garanţii pentru instrumentele de finanţare contractate prin bănci comerciale sau din alte surse.

Fondul colaborează cu 30 de instituţii financiare în baza unor convenţii de lucru în care sunt prevăzute obligaţiile părţilor semnatare, valoarea şi modul de plată al comisionului de garantare, calculul şi modalitatea de plată a garanţiei acordate.

Garanţia FNGCIMM este cea mai lichidă garanţie, plătibilă în maximum 90 zile de la solicitarea de plată a finanţatorului, însoţită de documentaţia completă, faţă de minimum 2 ani, durata medie de executare a unei ipoteci.

Te-ar mai putea interesa și
Cum se folosește aplicația dedicată magazinelor care colectează manual ambalaje cu garanție. Ghid RetuRO
Cum se folosește aplicația dedicată magazinelor care colectează manual ambalaje cu garanție. Ghid RetuRO
Comercianții care colectează manual ambalajele pentru care se percepe garanția de 50 de bani au la dispoziție, de la finele lunii martie, o aplicația dedicată. Aceasta se poate utiliza gratuit......
Prosumatorii au creditat gratis şi fără dobânda, doar în 2023, furnizorii de energie cu peste 50 milioane de euro
Prosumatorii au creditat gratis şi fără dobânda, doar în 2023, furnizorii de energie cu peste 50 milioane de euro
Prosumatorii au creditat gratis şi fără dobânda, doar în 2023, furnizorii de energie cu peste 50 de milioane de euro, ...
Ungaria analizează posibile intervenţii asupra preţului carburanţilor
Ungaria analizează posibile intervenţii asupra preţului carburanţilor
Guvernul de la Budapesta va analiza dacă se impune o intervenţie pentru reducerea preţului carburanţilor, după o analiză ...
Banca Centrală a Turciei anunţă pierderi de 25 de miliarde de dolari în 2023
Banca Centrală a Turciei anunţă pierderi de 25 de miliarde de dolari în 2023
Banca Centrală a Turciei a înregistrat, anul trecut, pierderi de 818,2 miliarde de lire (25,25 miliarde de dolari), conform ...