APIA: Parteneriat FNGCIMM – Piraeus Bank pentru susţinerea antreprenorilor din domeniul agricol

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) a semnat un parteneriat cu Piraeus Bank pentru susţinerea beneficiarilor măsurii 215 - plăţi privind bunăstarea animalelor, în privinţa accesului la finanţarea capitalului de lucru, a anunţat, luni, într-un comunicat de presă, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură /APIA/.
Economica.net - lun, 14 iul. 2014, 09:53
APIA: Parteneriat FNGCIMM - Piraeus Bank pentru susţinerea antreprenorilor din domeniul agricol

Potrivit sursei citate, semnarea Convenţiei tripartite APIA – Piraeus Bank – FNGCIMM vizează finanţarea capitalului de lucru pentru desfăşurarea activităţilor curente de către beneficiarii măsurii 215 – plăţi privind bunăstarea animalelor – porcine – anul II de angajament (sesiunea II depunere).

Totodată, în baza acestei noi convenţii, FNGCIMM va garanta în procentaj de până la 80% valoarea creditelor acordate de bancă, credite pentru capital de lucru necesar desfăşurării activităţilor curente (inclusiv pentru plata obligaţiilor către bugetul de stat şi celelalte bugete).

Valoarea creditelor va fi de până la 90% din suma cuvenită din plăţile privind bunăstarea animalelor, iar garanţia se acordă la solicitarea băncii, beneficiarii fiind IMM-uri definite conform legii, care se încadrează în criteriile de eligibilitate ale finanţatorului, deţin adeverinţele emise de APIA şi nu se află în dificultate financiară.

Prelungirea termenului de efectuare a plăţii sumelor de către APIA de la 30 iunie 2014 la 30 septembrie 2014 a determinat şi semnarea unor Acte adiţionale la Convenţiile privind finanţarea capitalului de lucru pentru desfăşurarea activităţilor curente de către beneficiarii plăţilor naţionale directe complementare în sectorul zootehnic la specia bovine 2013, încheiate între FNGCIMM şi Banca Transilvania, respectiv BCR. Prin semnarea acestor documente, se continuă facilitarea accesului la finanţare pentru antreprenorii din domeniul agricol.

FNGCIMM este o instituţie financiară nebancară, cu capital de risc, înfiinţată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanţări, prin acordarea de garanţii pentru instrumentele de finanţare contractate prin bănci comerciale sau din alte surse.

Fondul colaborează cu 30 de instituţii financiare în baza unor convenţii de lucru în care sunt prevăzute obligaţiile părţilor semnatare, valoarea şi modul de plată al comisionului de garantare, calculul şi modalitatea de plată a garanţiei acordate.

Garanţia FNGCIMM este cea mai lichidă garanţie, plătibilă în maximum 90 zile de la solicitarea de plată a finanţatorului, însoţită de documentaţia completă, faţă de minimum 2 ani, durata medie de executare a unei ipoteci.

Te-ar mai putea interesa și
Donald Trump cere Europei să ”se mişte” în cazul Ucrainei
Donald Trump cere Europei să ”se mişte” în cazul Ucrainei
Fostul preşedinte american Donald Trump, candidat la Casa Albă, a cerut joi Europei să se "mişte" şi să elibereze mai multe fonduri pentru Ucraina, aflată în război cu Rusia, informează AFP....
S-a scumpit benzina. Cât costă azi carburanții în România
S-a scumpit benzina. Cât costă azi carburanții în România
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a majorat azi prețurile benzinei vândute în stațiile ...
UPDATE Israelul a lansat un atac asupra Iranului. AIEA informează că nu există daune la instalaţiile nucleare iraniene
UPDATE Israelul a lansat un atac asupra Iranului. AIEA informează că nu există daune la instalaţiile nucleare iraniene
Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul ...
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a scos la licitație lucrările pentri finalizarea ...