Aplicaţia care ar putea ucide Facebook

Pe câţi dintre sutele de prieteni pe care îi ai în lista de Facebook chiar îi cunoşti? Acum poţi folosi o aplicaţie cu ajutorul căreia împarţi conţinut doar cu prietenii tăi adevăraţi.  
Economica.net - mie, 25 iul. 2012, 10:58
Aplicaţia care ar putea ucide Facebook

O aplicaţie lansată în 2010, dar care începe să atragă din ce în ce mai mulţi utilizatori ar putea ridica probleme pentru Facebook.

Aplicaţia Path a fost lansată în noiembrie 2010 şi este folosită de peste două milioane de utilizatori. Într-un fel, Path este o combinaţie între Instagram, Facebook şi Twitter. Fondatorul David Morin a declarat că Path este „o reţea socială de mare calitate” pentru că limitează numărul de prieteni la 150. Aplicaţia a mai fost numită şi „jurnal digital”, iar cei de la Los Angeles Times au numit-o „varianta modernă a jurnalului Moleskine”.

Problema Facebook este că a crescut prea mult şi este prea vastă. Prin urmare, mulţi utilizatori caută alternative în afara curentului mainstream. Iar una dintre alternative este Path, scrie publicaţia Smart Money.

Path este la fel de captivantă ca şi Facebook şi creează dependenţă. Şi în plus, este proiectată pentru a putea împărtăşi fotografii, locuri şi eveniment din viaţa ta, cu prietenii Path, care cel mai probabil sunt prietenii tăi apropiaţi. Şi asta pentru că numărul de prieteni din reţea este limitat la 150. Aplicaţia Path este mai rapidă decât Facebook şi Google Plus. Este e micro-reţea simplă, aşa cum obişnuia să fie Facebook la început.

Aplicaţia este disponibilă pe telefoanele mobile cu platforme iOS şi Android. Path este ca un „jurnal inteligent”, care ar putea fi sau nu, noul Facebook. Dar chiar şi-aşa, Path va deveni cu siguranţă „ceva”. Ar putea bate Facebook pe propriul teren. Ar putea fi varianta anti-Facebook, o alternativă mică care prinde la persoanele tinere. Ar putea fi chiar şi un nou Twitter.

Oricare dintre acest motiv este suficient pentru a le da investitorilor în Facebook o pauză de gândire. Facebook îşi va anunţa rezultatele financiare săptămâna aceasta. Chiar dacă echipa lui Mark Zuckerberg va surprinde investitorii de pe Wall Street cu creşteri peste aşteptări, cât timp poate dura până când o reţea fără reclame va deveni atractivă, aşa cum este Path?

Path a atras deja interesul investitorilor, printre ei numărându-se Richard Branson şi Kleiner Perkins Caufield & Byers, potrivit TechCrunch. Fondată de Morin, Shawn Fanning şi Dustin Mierau, Path a refuzat o ofertă de preluare de 100 de milioane de euro de la Google. La sfârşitul anului trecut, Path avea 300.000 de utilizatori.

Te-ar mai putea interesa și
Al doilea an Covid-19: Fondul din care e finanţat sistemul asigurărilor sociale de sănătate are deja deficit de 2 miliarde de lei, de peste două ori mai mare decât anul trecut – analiză
Al doilea an Covid-19: Fondul din care e finanţat sistemul asigurărilor sociale de sănătate are deja deficit de 2 miliarde ...
Fondul Naţional Unic de Asigurări de Sănătate, din care e finanţat sistemul asigurărilor sociale de sănătate, are deficit de peste 2 miliarde de lei în primele două luni din 2021, cel......
Puterea de la Havana a decis să le permită cubanezilor să taie vite și să vândă carne de vită
Puterea de la Havana a decis să le permită cubanezilor să taie vite și să vândă carne de vită
Autorităţile cubaneze au anunţat relaxarea unei interdicţii introdusă în urmă cu mai multe decenii cu privire la vânzările ...
Peste 73.200 de firme din sectorul HoReCa ar putea să beneficieze de ajutoare de stat
Peste 73.200 de firme din sectorul HoReCa ar putea să beneficieze de ajutoare de stat
Peste 73.200 de companii din sectorul HoReCa ar putea beneficia de o schemă de ajutor de stat cu un buget de 500 de milioane ...
Fitch ia în calcul să amâne până anul viitor deciziile referitoare la ratingurile mai multor țări
Fitch ia în calcul să amâne până anul viitor deciziile referitoare la ratingurile mai multor țări
Agenţia de evaluare Fitch a anunţat miercuri că este posibil să aştepte până anul viitor înainte de a lua o decizie ...