1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Aplicaţia rusească de ride-sharing Yango se retrage din România

Aplicaţia de ride-sharing Yango deţinută de compania rusească Yandex a anunţat că în termen de o lună se va retrage de pe piaţa din România, după o prezenţă de mai puţin de un an şi jumătate.

14 oct, 2020 | ECONOMICA.net

"Ne întrerupem operațiunile în România. Legislația rigidă din domeniul ride-hailing nu ne permite să dezvoltăm serviciul pe cât de eficient ne-am dori, așadar am decis să ne concentrăm activitățile asupra altor țări și direcții de business. Decizia noastră intră în vigoare într-o lună. Utilizatorii noștri din România pot păstra aplicația Yango pentru a rezerva călătorii în celelalte 16 țări în care serviciul este disponibil", au spus reprezentanţii Yango la solicitarea ECONOMICA.NET.

La începutul anului, Yango a anunţat că a primit aviz tehnic valabil doi ani de la Guvern pentru funcţionarea ca platformă digitală de intermediere a transportului alternativ.

Compania Yango a intrat pe piaţa din România în iunie 2019 şi, în prezent, pune la dispoziţia utilizatorilor săi patru categorii de servicii: Econom - care oferă călătorii la preţuri începând de la 5 lei, Confort - călătorii selecte ce pornesc de la 15 lei, Premium - curse cu maşini de lux ce pornesc de la un tarif de 20 lei şi Taxi - comenzi operate de companii de taxi partenere.

Yandex este o companie de tehnologie care dezvoltă produse și servicii folosind machine learning. Scopul acesteia este de a ajuta consumatorii și afacerile să își îmbunătățească activitatea atât în online, cât și în offline. Din 1997, compania oferă servicii de căutare și informare online de talie mondială, relevante la nivel local. În plus, compania a dezvoltat tehnologii top pentru servicii de transport, produse de navigație și multe alte aplicații mobile disponibile pentru milioane de utilizatori din toată lumea. Yandex a fost listată la bursa NASDAQ începând din 2011.

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO