Apple a câştigat într-o singură zi 240 de milioane de dolari doar din vânzarea de aplicaţii

Apple anunţă că a stabilit un nou record în materie de încasări, atrăgând în 31 decembrie 2016 peste 240 de milioane de dolari exclusiv din aplicaţii mobile.
Economica.net - joi, 05 ian. 2017, 15:44
Apple a câştigat într-o singură zi 240 de milioane de dolari doar din vânzarea de aplicaţii

Ultima zi a anului trecut va rămâne în istoria Apple, cel puţin până la doborârea noului record, drept cea mai profitabilă pentru App Store. Într-o singură zi, utilizatori de iPhone-uri şi iPad-uri au achiziţionat aplicaţii care au reprezentat venituri de 240 de milioane de dolari pentru Apple.

Suma record de 240 de milioane de dolari reprezintă doar procentul pe care Apple şi-l opreşte din vânzarea aplicaţiilor prin intermediul App Store. Compania americană percepe o taxă de 30% din preţul aplicaţiilor de iOS.

În mod tradiţional, perioada Crăciunului era cea care aducea cele mai mari vânzări de aplicaţii pentru Apple. De aceea, este puţin surprinzător că recordul de venituri din aplicaţii a fost doborât în ziua de Revelion, atunci când oamenii, în mod normal, ar trebui să aibă alte priorităţi decât cumpărarea de aplicaţii mobile.

Nici dezvoltatorii de aplicaţii pentru iOS nu se pot plânge. În 2016, Apple a generat pentru aceştia venituri totale de aproximativ 20 de miliarde de dolari. Suma este cu 40 de procente mai mare decât cea din 2015.

De altfel, din 2008, de când există App Store, suma totală câştigată de către dezvoltatori a ajuns la 60 de miliarde de dolari. Faptul că o treime din această sumă a fost generată doar anul trecut, arată că, în ciuda aşa numitei „oboseli”, piaţa aplicaţiilor mobile creşte în continuare şi generează venituri importante. Prin „oboseală” unii specialişti ai domeniul se referă la faptul că utilizatorii nu mai au entuziasmul de a căuta şi descoperi noi aplicaţii la fel de puternic ca în urmă cu câţiva ani.

Ţările care au cotizat cel mai mult la bugetul Apple, strict pe zona de aplicaţii, sunt Statele Unite, Marea Britanie, China şi Japonia. De altfel, veniturile din vânzarea de aplicaţii a crescut în China cu 90% faţă de 2015.

App Store-ul celor de la Apple, disponibil la acest moment în 155 de ţări, a ajuns la 2,2 milioane de aplicaţii. Faţă de 2015, numărul aplicaţiilor disponibile pentru iPhone şi iPad a crescut cu 20 de procente.

viewscnt

Te-ar mai putea interesa și
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
Acordarea de împrumuturi bancare companiilor şi gospodăriilor din zona euro a continuat să stagneze luna trecută, arată datele unui studiu publicat de Banca Centrală Europeană (BCE),......
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scăzut azi prețurile la motorină, menținând prețul benzinei.
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din luna aprilie 2024
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din ...
Creditele care vor fi acordate populației din luna aprilie ar urma să aibă dobânzi mai mici în condiţiile în care ...
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Foştii preşedinţi americani Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor actualului lider de la Casa Albă, Joe ...