Apple a cerut unui furnizor din China să livreze două modele iPhone noi începând din septembrie

Apple a cerut furnizorului chinez Hon Hai Precision Industry, care asamblează smartphone-uri şi tablete pentru companie, să înceapă din luna septembrie livrarea a două noi modele iPhone, unul scump şi unul cu preţ mai redus, au declarat surse apropiate situaţiei, citate de Wall Street Journal.
Economica.net - mar, 20 aug. 2013, 11:53
Apple a cerut unui furnizor din China să livreze două modele iPhone noi începând din septembrie

Informaţiile privind livrările sugerează că Apple ar putea lansa cele două modele chiar în septembrie, indicând o schimbare de strategie a companiei, în încercarea de a recâştiga din terenul pierdut pe piaţa smartphone-urilor. Compania nu a mai lansat până acum două modele iPhone în acelaşi timp.

Furnizorii Apple din Asia au început din luna iunie producţia componentelor pentru un model iPhone standard, cu carcasă metalică, şi pentru o versiune low-cost, au afirmat persoane care lucrează la companiile respective.

Hon Hai Precision Industry (Foxconn) asamblează pentru Apple smartphone-uri iPhone, tablete iPad, iPod, PC-uri Mac şi accesorii.

Un purtător de cuvânt al Apple a refuzat să comenteze.

În ultimii ani, producătorul de smartphone-uri şi tablete a lansat toamna noi modele iPhone. Compania are planificat un eveniment pentru 10 septembrie, potrivit portalului AllThingsD, dar nu este clar dacă Apple va prezenta ambele modele iPhone în aceeaşi zi sau va opta pentru evenimente separate.

În cazurile precedente, modele iPhone au devenit disponibile la circa o săptămână şi jumătate de la prezentare.

Concurenţii Apple intenţionează să sporească presiunea lansând o serie de noi produse în aceeaşi perioadă, notează Wall Street Journal.

Samsung Electronics, cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, are programat un eveniment pentru 4 septembrie în cadrul căruia intenţionează să lanseze telefonul-tabletă Galaxy Note şi un smartwatch numit Galaxy Gear, au declarat surse apropiate situaţiei.

Activitatea rivalilor a sporit dificultăţile cu care se confruntă Apple. Compania este concurată puternic de Samsung şi alţi producători de smartphone-uri bazate pe Android, în timp ce percepţia că ritmul inovării la Apple a încetinit şi unii paşi greşiţi au cauzat scăderea preţului acţiunilor cu 40% pe parcursul a şase luni faţă de cotaţia record de peste 700 de dolari atinsă în luna septembrie a anului trecut. În prezent, titlurile companiei se tranzacţionează la aproape 510 dolari.

Te-ar mai putea interesa și
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr de 7.676 de cazuri noi (cel mai de la debutul valului patru) de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate peste 67.000 de teste, a......
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei regenerabile
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei ...
Compania italiană de utilităţi Enel şi-a propus triplarea capacităţilor de producere a energiei din surse regenerabile ...
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul Ungariei
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul ...
Agenţia de evaluare financiară Moody's a îmbunătăţit vineri ratingul de ţară al Ungariei, de la "Baa3" până la ...
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Kaufland, operatorul celui mai mare lanț de hypermarketuri la nivel național și numărul doi pe piața comerțului alimentar ...