1EUR = 4.8347 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Apple a depășit Saudi Aramco și a devenit cea mai valoroasă companie listată din lume

Acţiunile Apple Inc au urcat vineri cu 7,1%, la un nivel record, după publicarea unor rezultate trimestriale solide, ajutând producătorul de iPhone-uri să depăşească Saudi Aramco, devenind cea mai valoroasă companie listată din lume, transmite Reuters, citată de Agerpres.

31 iul, 2020 | Agerpres

La Bursa de la New York, acţiunile Apple au urcat la nivelul record de 412 dolari. Dacă închide la acest nivel, capitalizarea de piaţă a gigantului american va fi de 1.786 miliarde de dolari.

În decembrie, Aramco a devenit cea mai valoroasă companie listată din lume, în urma lansării ofertei sale publice iniţiale (IPO). În prezent, capitalizarea sa de piaţă se situează la 1.760 miliarde de dolari.

Apple a înregistrat în primul semestru al acestui an un profit de 22,5 miliarde de dolari, în creştere cu 4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce vânzările s-au majorat cu 6%, până la 118 miliarde de dolari.

Rezultatele depăşesc aşteptările analiştilor, ceea ce a făcut ca acţiunile Apple să înregistreze joi un avans de 5% după închiderea Bursei de pe Wall Street.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO