Apple a lansat iPad Mini, dar şi a patra generaţie a tabletei standard iPad; acţiunile scad

Grupul american Apple a prezentat, marţi, o versiune mai mică a tabletei iPad, conform aşteptărilor analiştilor, la preţuri începând de la 329 de dolari pentru modelul de 16GB.
Economica.net - mar, 23 oct. 2012, 20:43
Apple a lansat iPad Mini, dar şi a patra generaţie a tabletei standard iPad; acţiunile scad

De asemenea, Apple a introdus pe piaţă şi a patra generaţie a iPad standard, care începe de la 499 de dolari, potrivit CNBC.

Acţiunile grupului au luat-o în jos pe bursa din SUA după lansarea noilor produse, întrucât speciaficaţiile sau chiar noile dispozitive nu au mulţumit unii investitori, scrie Wall Street Journal.

Acţiunile au coborât cu până la 2,86%, la un minim de 615,91 dolari, în urma prezentării noilor produse, dar a revenit ulterior la un declin de numai 1,8%.

Ambele tablete reprezintă ultimele completări ale unei game despre care Apple se laudă că „va oferi câte ceva pentru fiecare”.

După aproape un an de speculaţii şi o lună de la lansarea iPhone 5, directortul general Tim Cook a prezentat mai multe dispozitive, incluzând versiuni îmbunătăţite ale MacBook Pro, iMac şi Mac Mini.

Cele două tablete sunt poziţionate pentru a profita de vânzările masive înregistrate în perioada sărbătorilor de iarnă, scrie CNBC.

iPad generaţia a patra, care a reprezentat în bună măsură o surpriză, va avea un nou cip, numit A6X, şi capacităţi grafice de două ori mai mari. Tableta va avea o baterie cu durată de viaţă similară cu versiunea anterioară, de 10 ore, conexiune WiFi de două ori mai rapidă decât iPad 3 şi noul conector Lightning al Apple.

Atenţia la evenimentul de vineri s-a concentrat, însă, pe mult-anticipatul iPad Mini. La fel ca în cazul versiunii în miniatură a playerului digital al grupului, Mini oferă utilizatorilor aceeaşi funcţionalitate ca un iPad standard, însă la o dimeniune care o face mai uşor de transportat.

Mini va avea o grosime de 7,2 milimetri şi o greutate de circa 300 de grame. Ecranul noii tablet, de 7,9 inci (20 cm) va avea însă aceeaşi rezoluţie ca şi iPad original, însemnând că îi vor lipsi efectele HD ale modelelor ulterioare.

Versiunea mai mică va avea aceeaşi durată de 10 ore de utilizare ca predecesorul de dimensiuni normale, dar aceasta va fi cea mai mică baterie produsă vreodată, potrivit Apple.

Grupul va începe să accepte precomenzi vineri, cu livrarea aşteptată în două săptămâni.

Potrivit Apple, seria iPad a înregistrat vânzări de peste 100 de milioane de unităţi în mai puţin de 3 ani şi generează 91% din traficul de date al tabletelor.

Grupul IT a prezentat şi o nouă generaţie iMac, desktop-ul Apple, şi MacBook, cel mai bine vândut laptop al său.

Noul MacBook Pro va avea o grosime mai mică de un inci (2,54 cm), cu o greutate de aproape 1,6 kilograme, cu 20% mai uşor ca actuala versiune.

Între timp, ultimul iMac este cu 45% mai subţire şi va include un ecran complet laminat.

Principalii rivali ai Apple în războaiele digitale sunt Amazon cu dispozitivul Kindle şi Barnes and Noble cu Nook. Alte companii cu prezenţă important sunt Google, cu Nexus 7, şi tableta Surface recent lansată de Microsoft.

Te-ar mai putea interesa și
Peste 1 milion de ucraineni au intrat în Germania în ultimele șate luni și jumătate
Peste 1 milion de ucraineni au intrat în Germania în ultimele șate luni și jumătate
Peste 1 milion de ucraineni au intrat în Germania de la începutul invaziei ruse în Ucraina (24 februarie), potrivit datelor prezentate vineri de Ministerul de Interne german, citat de DPA,......
Parisul va crea un fond în care va vărsa 100 de milioane de euro pentru ca Ucraina să poată cumpăra direct de la companiile franceze armamentul de care are nevoie
Parisul va crea un fond în care va vărsa 100 de milioane de euro pentru ca Ucraina să poată cumpăra direct de la companiile ...
Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat vineri crearea unui "fond special" pentru ca Ucraina să poată "cumpăra ...
Liderii statelor UE au cerut Comisiei Europene să vină rapid cu propuneri concrete de intervenție pe piața gazelor naturale
Liderii statelor UE au cerut Comisiei Europene să vină rapid cu propuneri concrete de intervenție pe piața gazelor naturale
Liderii statelor UE au însărcinat vineri Comisia Europeană să prezintă în termen de două săptămâni propuneri ''clare ...
Seceta din acest an ar putea duce la cea mai scăzuă recoltă de porumb din Uniunea Europeană începând din 2007
Seceta din acest an ar putea duce la cea mai scăzuă recoltă de porumb din Uniunea Europeană începând din 2007
Recoltarea porumbului în Uniunea Europeană este în plină desfăşurare, iar munca de teren confirmă pagubele extinse ...