Apple a obţinut în instanţă blocarea vânzării unei tablete Samsung în SUA

Apple a obţinut într-o instanţă din Statele Unite o decizie preliminară care blochează imediat vânzarea tabletei Samsung Galaxy Tab 10.1, înaintea unui proces care va începe în iulie, parte a unui război global privind patentele între cei doi producători IT, potrivit Bloomberg.
Economica.net - joi, 28 iun. 2012, 09:54
Apple a obţinut în instanţă blocarea vânzării unei tablete Samsung în SUA

Un judecător din California a hotărât să blocheze vânzarea tabletei după ce în decembrie a respins o cerere similară. Noua decizie a judecătorului vine după ce o curte federală din Washington a ajuns recent la concluzia că nu poate fi contestat patentul Apple referitor la design aflat la baza cererii pentru interzicerea vânzării Tab 10.1. Hotărârea curţii federale a permis Apple să solicite din nou blocarea tabletei Samsung.

Apple şi Samsung s-au acuzat reciproc de copierea designului şi tehnologiei pentru dispozitive mobile. Cei doi producători se află într-o luptă strânsă pe patru continente, în care se folosesc de patente pentru anumite tehnologii pentru a încerca să câştige teren pe piaţa de 219 miliarde de dolari a smartphone-urilor.

Samsung a anunţat că va lua măsurile necesare ca răspuns la decizia justiţiei.
„Este o extensie a războiului de pe piaţa smartphone-urilor. Dacă privim la precedente, diferite cazuri au avut diferite rezultate. Atâta timp cât nu sunt blocate smartphone-uruile, operaţiunile de bază ale Samsung nu sunt afectate”, a declarat Kim Young Chan, analist la Shinhan Investment.

Vânzările trimestriale ale Tab 10.1 în SUA s-ar putea ridica la circa 300.000 de unităţi, afirmă Kim. Samsung, care nu dezvăluie date despre vânzările de smartphone-uri şi tablete, a avut în primul trimestru vânzări de 44,5 milioane de smartphone-uri la nivel global, potrivit datelor firmei de cercetare Strategy Analytics.

Apple este, de asemenea, cel mai mare cumpărător de cipuri şi ecrane de la Samsung.
Interdicţia pe piaţa din SUA urmează unei decizii de săptămâna trecută din Olanda, care prevede ca Apple să despăgubească Samsung pentru încălcarea înepând din august 2010 a unui patent al grupului din Coreea de Sud.
Apple a încercat să obţină în SUA şi o interdicţie privind ultimul model de smartphone Galaxy S, care a intrat la vânzare în iunie.

Procesul privind tableta Galaxy Tab 10.1 va începe la 30 iulie.

Te-ar mai putea interesa și
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul Ungariei
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul ...
Agenţia de evaluare financiară Moody's a îmbunătăţit vineri ratingul de ţară al Ungariei, de la "Baa3" până la "Baa2", ca urmare a revenirii solide a economiei ungare din pandemie, o veste......
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Kaufland, operatorul celui mai mare lanț de hypermarketuri la nivel național și numărul doi pe piața comerțului alimentar ...
Florin Cîțu a câștigat alegerile pentru președinția PNL
Florin Cîțu a câștigat alegerile pentru președinția PNL
Florin Cîţu a obţinut 2.878 de voturi "pentru" din partea delegaţilor la Congresul PNL, iar Ludovic Orban 1.898.
Acces interzis la agențiile Loto fără certificatul verde sau test negativ
Acces interzis la agențiile Loto fără certificatul verde sau test negativ
Jucătorii împătimiți sau cei care joaca ocazional la Loto nu mai pot intra în agenții fără certificatul verde sau ...