Apple accelerează proiectul viitorului său automobil – Bloomberg

Gigantul IT american Apple face eforturi de a accelera dezvoltarea unui automobil propriu capabil să se deplaseze fără intervenția șoferului.
Robert Stan - mar, 23 nov. 2021, 11:26
Apple accelerează proiectul viitorului său automobil - Bloomberg

Agenția Bloomberg scrie că Apple, marea companie IT americană din Cupertino, face mari eforturi pentru a accelera dezvoltarea unei mașini electrice cu capacități complete de deplasare autonomă. Citând persoane apropiate proiectului, jurnaliștii notează că Apple are în vedere două variante ale vehiculului, una mai simplistă care mizează pe o deplasare autonomă limitată asemănătoare multor vehicule deja existente pe piață și alta mult mai avansată care are drept țintă parcurgerea unor distanțe lungi fără ca șoferul să atingă volanul sau pedalele.

După ce a intrat în subordinea unui nou director, Kevin Lynch – cel care a dezvoltat și Apple Watch, proiectul pare să se fi axat pe a doua variantă, cea a unui vehicul complet autonom.

Sosirea lui Linch la conducerea deja faimosului „proiect Titan” a avut loc după plecarea fostului responsabil, Doug Field, care a plecat la Ford Motor Co. Fără a fi un specialist în domeniul industriei auto, noul șef al echipei care gestionează proiectul pare dispus să facă orice sacrificii pentru a duce la bun sfârșit sarcina primită.

Conform Bloomberg, în discuțiile interne, viitoarea mașină Apple ar trebui să fie prezentată în circa patru ani, mai rapid decât termenul menționat anterior de cinic până la șapte ani. Totuși, în ciuda optimismului unor ingineri din echipa lui Lynch, proiectul întâmpină multe piedici, unele dintre ele legislative. Sursele Bloomberg notează că și în cazul în care au capacitatea de a livra tehnologia necesară până în 2025, inginerii ar putea fi nevoiți să lanseze pe piață un vehicul cu capacități limitate de deplasare autonomă din cauza lipsei unui cadru legal adecvat care să permită atribuirea responsabilității asupra eventualelor accidente produse de mașină sau modul în care aceasta poate fi asigurată.

Deși un purtător de cuvânt al Apple a refuzat să comenteze informațiile Bloomberg, se pare că proiectul mașinii include existența volanului, pentru ca acesta să poată fi utilizat în situații de urgență, un sistem de infotainment central, care să poată fi gestionat de oricare dintre ocupanții vehiculului, și conectivitate cu toate echipamentele Apple deja existente.

Proiectul Titan pare atât de avansat încât unii susțin că testele de drum ar putea începe în curând, însă colaborarea cu un producător auto consacrat nu este scoasă din discuție. Asta pentru că lipsa de experiență a Apple în domeniul industriei auto este greu de depășit.

Recent, au apărut informații privind o potențială colaborare între Apple și grupul Hyundai – Kia, însă dezvăluirea acestei informații chiar de către producătorul coreean pare să fi oprit din fașă orice dezvoltare a proiectului comun.

Pe 8 ianuarie 2021 internetul era luat cu asalt de informația că Hyundai ar putea fi constructorul mult-așteptatei mașini Apple, vestitul proiect „Titan”. La vremea respectivă, coreenii anunțau că sunt în discuții cu gigantul IT american pentru a construi mașina cu care compania din Cupertino se pregătește să debuteze pe piața vehiculelor autonome.

Oricât de ciudat și lipsit de profesionalism ar părea, la câteva ore după ce presa din întreaga lume a preluat anunțul Hyundai – Kia privind potențiala colaborare cu Apple, coreenii au revenit asupra propriilor declarații.

Te-ar mai putea interesa și
UPDATE – Atacuri teroriste în Daghestan. Rusia anunţă 16 morţi printre care poliţişti şi un preot (VIDEO)
UPDATE – Atacuri teroriste în Daghestan. Rusia anunţă 16 morţi printre care poliţişti şi un preot (VIDEO)
Operaţiunea antiteroristă lansată în republica rusă Daghestan din Caucaz, după atacuri împotriva unor biserici ortodoxe şi a unei sinagogi care s-au soldat cu 16 morţi, s-a încheiat, a......
Patru morţi la fabrica de lactate RAM de la Ibăneşti
Patru morţi la fabrica de lactate RAM de la Ibăneşti
Patru bărbaţi au murit la fabrica de lactate RAM de la Ibăneşti (Botoşani) după ce un muncitor a coborât în beciul ...
Sud-coreenii de la KHNP continuă angajările pentru construcţia primei instalaţii de detritiere din Europa, la Cernavodă. Recrutează inginer construcţii civile pe salarii nete de 9.600 lei
Sud-coreenii de la KHNP continuă angajările pentru construcţia primei instalaţii de detritiere din Europa, la Cernavodă. ...
KHNP, care deschis o sucursală în România în 2023, angajează inginer construcţii civile pentru construcţia instalației ...
Diferență de la cer la pământ. Cât câștigă un angajat la Apple, Meta, Google, Microsoft, Nvidia, Tesla și Amazon față de cei 7 CEO care și-au pus în conturi peste 180 milioane dolari doar în 2023
Diferență de la cer la pământ. Cât câștigă un angajat la Apple, Meta, Google, Microsoft, Nvidia, Tesla și Amazon ...
Șapte companii ridică bursa la noi maxime, în special de Nvidia, Microsoft, Apple și Alphabet. Numai în luna mai, acești ...