Apple ar putea depăşi miercuri pragul de capitalizare de 500 de miliarde de dolari

Acţiunile Apple au închis marţi în creştere cu 1,8%, la o capitalizare de 499,2 miliarde de dolari, iar analiştii se aşteaptă să treacă miercuri de 500 de miliarde de dolari, alăturându-se astfel unui club select de companii care au depăşit acest prag.
Economica.net - mie, 29 feb. 2012, 12:06
Apple ar putea depăşi miercuri pragul de capitalizare de 500 de miliarde de dolari

În perioada de tranzacţionare electronică de după închiderea bursei din SUA, acţiunile Apple au urcat uşor, iar capitalizarea a depăşit 500 de miliarde de dolari, potrivit publicaţiei americane Forbes.

Acţiunile Apple au crescut marţi în contextul aşteptărilor pentru anunţul lansării săptămâna următoare a unei noi versiuni iPad, potrivit Financial Times.

Alte companii, precum Microsoft, General Electric, Cisco Systems, Exxon Mobil şi Intel, au avut capitalizări de peste 500 de peste miliarde de dolari, potrivit analistului american Howard Silverblatt, citat de Wall Street Journal. Microsoft în perioada boom-ului dotcom din anii 1999-2000 a atins 604 miliarde de dolari.

Potrivit Forbes, în 2007, grupul chinez PetroChina a atins un nivel al capitalizării de peste 1.000 de miliarde de dolari.

În prezent, cu 499 miliarde de dolari, Apple are cea mai ridicată capitalizare din lume şi este aproape de valoarea combinată a celor trei companii IT care au trecut, la un moment dat, de pragul de 500 de miliarde de dolari, Microsoft (266 miliarde de dolari), Intel (136 miliarde de dolari) şi Cisco (109 miliarde de dolari).

Analiştii de pe pieţele de capital rămân optimişti privind evoluţia titlurilor Apple. Din 56 de analişti care urmăresc Apple, consultaţi de Bloomberg, 51 recomandă achiziţia titlurilor, patru păstrarea acestora şi doar unul vânzarea.

Optimismul privind acţiunile Apple a fost alimentat de aşteptările ca un nou model iPad să fie lansat la un eveniment de presă programat de Apple săptămâna următoare şi de speculaţii că ar putea plăti pentru prima dată dividende. Potrivit aşteptărilor, noul iPad ar trebui să consolideze poziţia Apple pe piaţa tabletelor, cu avansuri tehnologice ce includ o rezoluţie mai ridicată a ecranului, cipuri mai rapide şi, posibil, conexiune la reţelele noi şi rapide 4G.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Ucraina: Washingtonul vrea să folosească gazoductul Nord Stream 2 ca „pârghie” împotriva Moscovei
Ucraina: Washingtonul vrea să folosească gazoductul Nord Stream 2 ca „pârghie” împotriva Moscovei
Mult timp ţintă a criticilor diplomaţiei americane, controversatul gazoduct Nord Stream 2 dintre Rusia şi Germania, în ...
Alegeri prezidenţiale în Franţa: Macron ar putea pierde în turul al doilea în faţa conservatoarei Pecresse – Sondaj
Alegeri prezidenţiale în Franţa: Macron ar putea pierde în turul al doilea în faţa conservatoarei Pecresse – ...
Candidata partidului conservator Les Républicains, Valérie Pécresse, urca la 20% din intenţiile de vot în primul tur ...
Dosarul Rompetrol Rafinare – Din declaraţiile inculpaţilor se pot reţine aspecte ce vin în sprijinul probelor administrate (motivare)
Dosarul Rompetrol Rafinare – Din declaraţiile inculpaţilor se pot reţine aspecte ce vin în sprijinul probelor administrate ...
Din declaraţiile inculpaţilor în dosarul instrumentat de DIICOT Ploieşti privind operaţiuni de ecologizare executate ...