Apple atacă Samsung înainte de lansarea Galaxy S4. Ce spun americanii

Software-ul Android pe care îl va folosi Galaxy S4 al Samsung este inferior iOS, a declarat directorul de marketing al Apple, Phil Schiller, într-un interviu pentru Wall Street Journal în care încearcă să minimalizeze concurenţa din partea principalului rival al iPhone.
Economica.net - joi, 14 mart. 2013, 12:51
Apple atacă Samsung înainte de lansarea Galaxy S4. Ce spun americanii

Presa internaţională a interpretat interviul şefului de marketing de la Apple drept o încercare de a ataca Samsung şi de a estompa atenţia aţintită asupra grupului sud-coreean chiar înaintea lansării S4, cel mai nou model din seria Galaxy.

Schiller a insistat, în interviul pentru Wall Street Journal, că potrivit datelor Apple în trimestrul al patrulea numărul celor care au migrat de la o platformă Android la iPhone a fost de patru ori mai mare decât al celor care au optat pentru o schimbare în sens invers. Sistemul de operare Android este dezvoltat de Google.

Apple a transmis în mai multe rânduri mesaje similare în ultimele luni, în timp ce concurenţii precum Samsung au câştigat tot mai multă cotă de piaţă.

Utilizatorii Android folosesc în multe cazuri sitsteme de operare depăşite, iar fragmentarea „lumii Android este evidentă”, a afirmat Schiller.

„Android este oferit în multe cazuri ca înlocuitor gratuit pentru un telefon cu preţ mediu, iar experienţa nu este la fel de bună precum cu iPhone”, a spus el.

Dispozitivele Andoird au de suferit pentru că multe componente sunt furnizate de companii diferite, în timp ce Apple îşi dezvoltă atât partea hardware, cât şi sistemul de operare iOS, a adăugat directorul de marketing al Apple.

iPhone a avut o cotă de 19% pe piaţa smartphone-urilor livrate anul trecut, comparativ cu 70% în cazul telefoanelor echipate cu Android, potrivit datelor IDC. Schiller pune, însă, sub semnul întrebării relevanţa cotelor de piaţă.

„Nu cred că estimările şi modelul de calcul oferă o imagine de ansamblu corectă”, a afirmat el.

Şeful de marketing al Apple a adus ca argument un studiu al firmei ChangeWave, care arată că trei sferturi din utilizatorii iPhone se declară „foarte mulţumiţi” de smartphone-ul pe care îl deţin, faţă de numai jumătate în cazul celor cu telefoane care folosesc Android.

Apple s-a confruntat cu o problemă de imagine în ultima perioadă, notează Wall Street Journal. Creşterea a încetinit, iar cele mai recente rezultate financiare ale companiei au arătat un avans de 18% al vânzărilor, dar de numai 0,1% pentru profit.

Clienţii şi investitorii Apple aşteaptă următoarea inovaţie majoră de la companie. Acţiunile Apple au scăzut puternic, de la nivelul record de peste 700 de dolari de anul trecut la 428 de dolari miercuri. Analişti care anticipau în trecut că titlurile pot ajunge la 1.000 de dolari au revizuit treptat în jos estimările de preţ.

Samsung încearcă în acest timp să-şi menţină evoluţia pozitivă cu anunţarea joi, în SUA, a unui nou smartphone. Noul model Galaxy are un procesor mai rapid, o cameră mai bună şi baterie cu durată de viaţă mai lungă, afirmă specialişti din domeniu.

Îmbunătăţirile aduse de Google sistemului de operare Android l-au făcut un concurent mult mai puternic pentru Apple, afirmă, Van Baker, analist la Gartner. Android pare un sistem de operare mai proaspăt, în timp ce Apple a păstrat în mare parte experienţa utilizatorilor neschimbată în ultimii şase ani.

„Va fi o presiune uriaşă asupra Apple după lansarea Galaxy S4. Galaxy S3 reprezintă deja o ofertă foarte bună, iar S4 va aduce, cu siguranţă, noi elemente atractive pentru utilizatori”, a spus el.

Planurile Apple privind lansarea de noi produse nu sunt foarte clare, notează Wall Street Journal. Analiştii se aşteaptă ca Apple, care ar lucra la un iPhone mai ieftin, să introducă cel puţin un nou smartphone în acest an.

Te-ar mai putea interesa și
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP Inc. au anunțat un parteneriat istoric, pe mai mulți ani pentru promovarea inovării sustenabile și pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1 Scuderia Ferrari,......
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Producătorul de armament VMZ Sopot, companie deţinută de statul bulgar, a raportat venituri record de 828 de milioane ...
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung Electronics a prezentat miercuri seară o analiză detaliată a gamei sale de televizoare și soundbar-uri pentru ...
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni de majorare a capitalului social
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni ...
JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal ...