Apple concurează Google, Microsoft şi Facebook cu o nouă gamă de computere şi aplicaţii

Apple lansează o nouă gamă de computere şi aplicaţii informatice pentru atragerea clienţilor şi păstrarea dezvoltatorilor de software, în condiţiile intensificării concurenţei din partea Google, Microsoft şi Facebook, relatează Bloomberg.
Economica.net - lun, 11 iun. 2012, 15:10
Apple concurează Google, Microsoft şi Facebook cu o nouă gamă de computere şi aplicaţii

La Conferinţa Mondială a Dezvoltatorilor care începe luni la San Francisco Apple va lansa computere Mac cu ecrane de înaltă definiţie, precum şi aplicaţii destinate iPone şi iPad.

Poziţia de lider în industria aparaturii electronice de consum depinde de capacitatea unei companii de a convinge dezvoltatorii să pună pe primul plan produsele lor, la proiectarea unei aplicaţii mari, precum „Angry Birds” sau „Shazam”.

Cu peste 600.000 de jocuri şi alte aplicaţii, Apple este lider în domeniul de profil.

Microsoft este încă în urma Apple înainte de lansarea următorului sistem de operare, Google va găzdui în această lună o conferinţă a dezvoltatorilor, iar Facebook tocmai a deschis primul său magazin online de aplicaţii.

„Nu este numai o luptă pentru inimile şi minţile cumpărătorilor, dar şi pentru dezvoltatori, de a atrage viitoarea aplicaţie de succes”, a declarat Charles Golvin, analist la Forrester Research, care studiază industria tehnologiei mobile.

Succesul App Store al Apple a contribuit la crearea unei industrii de descărcare a aplicaţiilor mobile care va ajunge în 2014 la vânzări de 58 de miliarde de dolari, potrivit companiei de cercetare a pieţei Gartner.

Peste 25 de miliarde de aplicaţii au fost descărcate de pe magazinul Apple, iar dezvoltatorii au primit 4 miliarde de dolari din vânzări, conform Apple.

Facebook a lansat la rândul său, săptămâna trecută, un magazin online de aplicaţii. Google Play stochează peste 500.000 de aplicaţii, în timp ce Microsoft a atras firme de design şi a recrutat personal pentru promovarea propriului magazin de profil.

La evenimentul din această săptămână, Apple va atrage atenţia asupra ecranului mai mare al viitorului iPhone şi va cere dezvoltatorilor să scrie aplicaţii compatibile cu suprafaţa mai mare a acestuia, a declarat Andy Hargreaves, analist la Pacific Crest Securities dinPortland, Oregon.

Apple intenţionează totodată să anunţe un acord care permite utilizatorilor să posteze fotografii şi conţinut divers de pe telefoane şi tablete pe Facebook, au spus surse apropiate situaţiei.

Te-ar mai putea interesa și
Statul mai are nevoie de doi ani pentru a finaliza locuințele cu bani de la Banca Consiliului Europei. Câte locuințe finalizează din cele 7.000 prevăzute inițial
Statul mai are nevoie de doi ani pentru a finaliza locuințele cu bani de la Banca Consiliului Europei. Câte locuințe finalizează ...
Cel mai mare dezvoltator din România, statul, nu a reușit să cheltuie 175 de milioane de euro dintr-un împrumut acordat în 2016 pentru construcția a 7.000 de locuințe. ...
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...