Apple, criticată aspru de judecători britanici pentru o notificare incorectă publicată pe site

Apple a publicat pe site-ul propriu o notificare "nereală şi incorectă", în urma unui proces pierdut în faţa Samsung, potrivit judecătorilor care solicitaseră companiei americane să informeze publicul despre rezultatul conflictului juridic, transmite Bloomberg.
Economica.net - joi, 01 nov. 2012, 15:29
Apple, criticată aspru de judecători britanici pentru o notificare incorectă publicată pe site

Curtea de Apel din Londra a ordonat joi Apple să scoată de pe site notificarea în termen de 24 de ore şi să publice o nouă informare, în care să recunoască elementele incorecte.

Acelaşi tribunal a cerut Apple în urmă cu o lună să publice pe pagina sa de Internet o notă de informare publică, în cadrul deciziei că tabletele Galaxy nu copiază designul iPad.

„Sunt uimit că o companie ca Apple ar face aşa ceva. Este o încălcare clară a ordinului”, a declarat judecătorul Robin Jacob.

În luna iulie, un judecător din Londra a afirmat că designul a trei tablete Galaxy nu încalcă patentele înregistrate ale Apple, întrucât „nu sunt suficient de cool”.

Ordinul iniţial al curţii, ca Apple să publice o notificare pe site a avut rolul să corecteze impresia că grupul sud-coreean copiază produsele Apple.

Textul publicat de Apple, criticat joi de judecători, include extrase din decizia originală a judecătorului britanic, precum şi din alte procese din Germania.

Nota a creat impresia că tribunalul britanic este în contratimp cu alte tribunale, a declarat Henry Carr, avocat al Samsung, într-un document adresat judecătorilor britanici.

„Este clar că judecătorii nu au fost mulţumiţi cu ce a făcut Apple. Au crezut că Apple se joacă”, a declarat Gary Moss, avocat la firma juridică EIP Partnership.

Un purtător de cuvânt al Apple, Alan Hely, a refuzat să comenteze.

Solicitarea Apple, pentru un termen de 14 zile pentru efectuarea modificărilor, a fost respinsă.

La nivel mondial au loc dispute comerciale aprinse între companii concurente precum HTC, Apple şi Samsung, care se luptă pentru dominarea pieţelor de smartphone şi tablete PC.

Apple a câştigat un proces în Statele Unite împotriva Samsung, compania sud-coreeană fiind condamnată la plata unor despăgubiri de 1,05 miliarde de dolari, pentru încălcarea unor patente.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...