1EUR = 4.8336 RON | Bucureşti 35 º

News

Apple, criticată aspru de judecători britanici pentru o notificare incorectă publicată pe site

Apple a publicat pe site-ul propriu o notificare "nereală şi incorectă", în urma unui proces pierdut în faţa Samsung, potrivit judecătorilor care solicitaseră companiei americane să informeze publicul despre rezultatul conflictului juridic, transmite Bloomberg.

01 noi, 2012 | Mediafax

Curtea de Apel din Londra a ordonat joi Apple să scoată de pe site notificarea în termen de 24 de ore şi să publice o nouă informare, în care să recunoască elementele incorecte.

Acelaşi tribunal a cerut Apple în urmă cu o lună să publice pe pagina sa de Internet o notă de informare publică, în cadrul deciziei că tabletele Galaxy nu copiază designul iPad.

"Sunt uimit că o companie ca Apple ar face aşa ceva. Este o încălcare clară a ordinului", a declarat judecătorul Robin Jacob.

În luna iulie, un judecător din Londra a afirmat că designul a trei tablete Galaxy nu încalcă patentele înregistrate ale Apple, întrucât "nu sunt suficient de cool".

Ordinul iniţial al curţii, ca Apple să publice o notificare pe site a avut rolul să corecteze impresia că grupul sud-coreean copiază produsele Apple.

Textul publicat de Apple, criticat joi de judecători, include extrase din decizia originală a judecătorului britanic, precum şi din alte procese din Germania.

Nota a creat impresia că tribunalul britanic este în contratimp cu alte tribunale, a declarat Henry Carr, avocat al Samsung, într-un document adresat judecătorilor britanici.

"Este clar că judecătorii nu au fost mulţumiţi cu ce a făcut Apple. Au crezut că Apple se joacă", a declarat Gary Moss, avocat la firma juridică EIP Partnership.

Un purtător de cuvânt al Apple, Alan Hely, a refuzat să comenteze.

Solicitarea Apple, pentru un termen de 14 zile pentru efectuarea modificărilor, a fost respinsă.

La nivel mondial au loc dispute comerciale aprinse între companii concurente precum HTC, Apple şi Samsung, care se luptă pentru dominarea pieţelor de smartphone şi tablete PC.

Apple a câştigat un proces în Statele Unite împotriva Samsung, compania sud-coreeană fiind condamnată la plata unor despăgubiri de 1,05 miliarde de dolari, pentru încălcarea unor patente.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO