1EUR = 4.7601 RON | Bucureşti 24 º

News

Apple, criticată aspru de judecători britanici pentru o notificare incorectă publicată pe site

Apple a publicat pe site-ul propriu o notificare "nereală şi incorectă", în urma unui proces pierdut în faţa Samsung, potrivit judecătorilor care solicitaseră companiei americane să informeze publicul despre rezultatul conflictului juridic, transmite Bloomberg.

01 noi, 2012 | Mediafax

Curtea de Apel din Londra a ordonat joi Apple să scoată de pe site notificarea în termen de 24 de ore şi să publice o nouă informare, în care să recunoască elementele incorecte.

Acelaşi tribunal a cerut Apple în urmă cu o lună să publice pe pagina sa de Internet o notă de informare publică, în cadrul deciziei că tabletele Galaxy nu copiază designul iPad.

"Sunt uimit că o companie ca Apple ar face aşa ceva. Este o încălcare clară a ordinului", a declarat judecătorul Robin Jacob.

În luna iulie, un judecător din Londra a afirmat că designul a trei tablete Galaxy nu încalcă patentele înregistrate ale Apple, întrucât "nu sunt suficient de cool".

Ordinul iniţial al curţii, ca Apple să publice o notificare pe site a avut rolul să corecteze impresia că grupul sud-coreean copiază produsele Apple.

Textul publicat de Apple, criticat joi de judecători, include extrase din decizia originală a judecătorului britanic, precum şi din alte procese din Germania.

Nota a creat impresia că tribunalul britanic este în contratimp cu alte tribunale, a declarat Henry Carr, avocat al Samsung, într-un document adresat judecătorilor britanici.

"Este clar că judecătorii nu au fost mulţumiţi cu ce a făcut Apple. Au crezut că Apple se joacă", a declarat Gary Moss, avocat la firma juridică EIP Partnership.

Un purtător de cuvânt al Apple, Alan Hely, a refuzat să comenteze.

Solicitarea Apple, pentru un termen de 14 zile pentru efectuarea modificărilor, a fost respinsă.

La nivel mondial au loc dispute comerciale aprinse între companii concurente precum HTC, Apple şi Samsung, care se luptă pentru dominarea pieţelor de smartphone şi tablete PC.

Apple a câştigat un proces în Statele Unite împotriva Samsung, compania sud-coreeană fiind condamnată la plata unor despăgubiri de 1,05 miliarde de dolari, pentru încălcarea unor patente.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO