Apple face o mutare importantă şi angajează un director Samsung pentru a conduce divizia de baterii

Există de câţiva ani zvonuri potrivit cărora Apple vrea să nu mai depindă de firme terţe pentru componentele sale, pe care doreşte să le dezvolte in-house. De curând, compania lui Tim Cook l-a recrutat pe Soonho Ahn, un director executiv din cadrul Samsung SDI, filiala de baterii a Samsung Electronics, pentru a conduce propria divizie de dezvoltare a bateriilor, potrivit publicaţiei Bloomberg.
Lidia Neagu - sâm, 26 ian. 2019, 09:39
Apple face o mutare importantă şi angajează un director Samsung pentru a conduce divizia de baterii

Ahn a început să lucreze cu Apple în decembrie 2018 după patru ani la Samsung, din care doi ani i-a petrecut ca SVP la divizia Next Generation Batteries and Materials Innovation. Acesta a fost responsabil de dezvoltarea de noi tehnologii pentru baterii nu doar pentru dispozitivele mobile, ci și pentru vehiculele electrice.

Ahn studiază și construiește baterii de la începutul anilor 1990. A petrecut aproape 18 ani ca inginer, iar mai târziu, un executiv, la LG Chem, cea mai mare companie de produse chimice din Coreea. Acolo, el a ajutat la dezvoltarea bateriilor litiu-ion care pot fi stocate, o invenție-cheie care astăzi are puterea de a folosi smartphone-urile, laptopurile și mașinile electrice din lume.

Ahn a renunțat la LG Chem în 2014 pentru a preda știința bateriilor litiu-ion la Institutul Național de Știință și Tehnologie din Coreea, Ulsan. Samsung SDI l-a angajat în anul următor, promovându-l în cele din urmă în funcţia de vicepreședinte senior la divizia Next Generation Batteries and Materials Innovation.

Samsung SDI este filiala care fabrică baterii a companiei sud-coreene și era chiar furnizorul bateriilor pentru produse Apple precum iPad și MacBook cu ani în urmă. În timp ce Apple a schimbat pur și simplu furnizorii la momemtul respectiv, este clar din ultimele evoluții că gigantul tehnic ia măsuri pentru a nu se mai baza pe alte companii pentru componentele de care are nevoie.

La mijlocul anului 2018, de exemplu, a fost dezvăluit faptul că compania lucrează la procesoare personalizate Mac care să înlocuiască componentele Intel în laptopurile sale. De asemenea, au existat zvonuri care spuneau că Apple a purtat discuții pentru achiziția de cobalt, materialul necesar pentru dezvoltarea acestui tip de baterii.

Angajarea lui Ahn ar putea însemna că Apple analizează mai atent modalitățile de îmbunătățire a bateriilor. Compania ar putea, de asemenea, să se gândească la dezvoltarea bateriei și a producţiei in-house a acestora. Apple a făcut în mod constant măsuri pentru a reduce dependența de furnizori.

Anul trecut, Apple a recunoscut că a scăzut performanțele bateriilor ultimelor iPhone-uri. CEO-ul Tim Cook şi-a cerut mai târziu scuze și a dat undă verde pentru o reducere temporară a programului companiei de înlocuire a bateriei.

Dar nici Samsung nu a scăpat de propriile probleme legate de baterii. În 2016, Samsung a rechemat mai mult de 2,5 milioane smartphone-uri Galaxy Note 7, după ce bateriile defecte de la Samsung SDI au luat foc spontan. Ahn era la acea vreme director executiv la Samsung SDI.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...