Apple i-a cerut unui director să plece, după ce a refuzat să-şi ceară scuze pentru problema hărţilor

Apple i-a cerut directorului Scott Forstall să plece din companie, după ce a refuzat să prezinte scuze clienţilor pentru problemele cauzate de serviciul de hărţi, iar responsabilitatea fost asumată de directorul general, Tim Cook, au declarat surse apropiate situaţiei, pentru Wall Street Journal.
Economica.net - mar, 30 oct. 2012, 10:01
Apple i-a cerut unui director să plece, după ce a refuzat să-şi ceară scuze pentru problema hărţilor

Incidentul a reprezentat ultima ciocnire dintre Forstall, un fost protejat al lui Steve Jobs şi şef al diviziei de software pentru dispozitive mobile, cu alţi directori din cadrul Apple, scrie cotidianul american.

Apple a lansat propriul serviciu de hărţi în septembrie, când a introdus noul sistem de operare iOS 6 şi a lansat la vânzare iPhone 5. Utilizatorii s-au plâns, însă, că noul serviciu de hărţi conţine erori geografice, are deficite de informaţii şi nu include caracteristici care fac serviciul Google Maps popular, precum informaţii despre transportul public, date ample despre trafic sau poze ale străzilor.

Forstall ar fi afirmat, la momentul respectiv, că Apple poate rezolva problema creată de reacţia puternic negativă a clienţilor la deficienţele hărţilor fără să-şi ceară scuze.

Cook şi alţi directori Apple nu au fost de acord cu Forstall, iar în final directorul general al Apple a semnat comunicatul în care producătorul iPhone cerea scuze clienţilor.

Schimbarea de management este una dintre cele mai puternice din ultimii ani la Apple. De asemenea, compania a anunţat şi plecarea şefului de retail, John Browett, fără legătură cu cea a lui Forstall. Surse apropiate situaţiei au afirmat că Apple i-a cerut şi lui Browett, recent numit şef la retail, să plece, după ce acesta nu s-a integrat şi a comis unele greşeli.

Plecarea lui Forstall s-a produs după amplificarea tensiunilor cu membri ai conducerii companiei. De mai mulţi ani, directori seniori ai Apple s-au plâns că Forstall nu coopererază şi arată ostentativ relaţia s-a cu Steve Jobs. După decesul lui Jobs, tensiunile dintre Forstall şi ceilalţi directori au crescut, au afirmat sursele.

Sub conducerea lui Cook, începând din august 2011, conducerea Apple a rămas relativ stabilă, însă noul şef i-a pregătit pe unii directori pentru posturi mai importante. În august, Cook l-a promovat pe Craig Federighi, care a supravegheat divizia de software pentru Mac-uri, în poziţia de vicepreşedinte senior. Federighi va prelua responsabilităţile lui Forstallla divizia de software iOS.

Forstall, un veteran de 15 ani la Apple, a fost un protejat al lui Steve Jobs, iar numele său a fost în anumite momente vehiculat ca posibil succesor al acestuia. Forstall a avansat repede la Apple, unde şi-a format o reputaţie pentru predispoziţia de a-şi asuma riscuri. Era însă o persoană cu care se lucra dificil, a afirmat o sursă.

Apple va căuta un înlocuitor pentru Browett, iar între timp divizia acestuia va fi controlată de directorul general.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...