Apple prezintă noul iPhone 6S, tableta iPad Pro şi un nou set Apple TV

Tim Cook, CEO-ul companiei Apple prezintă miercuri la San Francisco noul iPhone 6S, tableta iPad PRO şi un nou set Apple TV, precum şi alte produse marca Apple.
Economica.net - mie, 09 sept. 2015, 18:01
Apple prezintă noul iPhone 6S, tableta iPad Pro şi un nou set Apple TV

Telefoanele iPhone 6s şi 6s Plus sunt cea de-a 9-a generaţie de iPhone-uri de la lansarea acestora, în 2007, în timp ce Apple TV a primit un upgrade major de la lansarea celui mai recent model, din 2013.

Noile telefoane arată cam la fel cu cele din generaţia anterioară, însă Cook afirmă că Apple a schimbat totul, fiind cele mai avansate iPhone-uri de până acum.

Noile iPhone 6S și 6S Plus vin cu cea de-a treia generație a procesorului A9 cu o putere crescută cu 70% față de cea anterioară, Funcția 3D touch care te ajută să navighezi sau să vizualizezi un mesaj doar prin dubla atingere fără a rămâne în aplicație. Cea de-a doua generație a cititorului de amprentă este de două ori mai rapidă. Camera principală iSight are o rezoluție de 12 megapixeli cu 50% mai mulți pixeli față de camera iPhone 6, iar noile filtre dau nuanțe mult mai vii culorilor.

Noul iOS 9 va fi disponibil din 16 septembrie. Preţurile telefoanelor iPhone vor începe de la 199 de dolari şi până la 399 dolari pentru iPhone 6, între 299 şi 399 pentru modelul 6 Plus. Telefoanele pot fi precomandate din 12 septembrie şi vor fi disponibile din 25 septembrie.

Noua cameră iSight cu care vin noile terminale Apple este capabilă să capteze imagini atât în format full HD, dar și 4K UHD. Camera frontală, destinată serviciului FaceTime de video calling are o rezoluție de 5 megapixeli. Cu ajutorul tehnologiei 3D Touch cei de la Apple au introdus și Live Photos prin care poți avea fotografii în mișcare și cu sunet.

Tableta iPad Pro este la a treia generație de procesare A9X de 64 BIT, 4 boxe încorporate, o autonomie de 10 ore, o cameră de 8 megapixeli, conectivitate prin WiFi, cât și prin LTE la o viteză de 150 Mbps și Funcția Touch ID. Prețul noului iPad Pro începe de la 799 de dolari pentru varianta de 32GB cu conectivitate WiFi și ajunge la 1.079 de dolari pentru varianta de 128 de GB cu conectivitate prin WiFi și 4G. Disponibilitatea noului device va fi din luna noiembrie a acestui an.

Noua tabletă vine cu o tastaură portabilă, care arată foarte similar cu cele de la Microsoft Surface Pro. Tastatura are un conector smart pentru a putea transfera date şi energie. De asemenea, are un sistem audio format din 4 boxe, care poate fi ajustat în stânga şi în dreapta. Chiar dacă are un ecran mai mare, iPad Pro cântăreşte doar cu 3lbs mai mult faţă de iPad Air.

Tableta iPad Pro are un ecran de 12,9-inch, la fel ca laptorpurile Macbook, are 5,6 milioane de pixeli şi vine echipată cu sitemul de operare iOS 9. 

Tim Cook a spus despre noul model de tabletă că este cel mai puternic şi cel mai capabil Ipad creat. În seria iPad se regăsesc iPad mini 2 cu un preț de pornire de 269 de dolari, iPad mini 4 la un preț de 399 de dolari, iPad Air la 499 de dolari și iPad Pro cu un preț de pornire de 799 de dolari.

Tableta vine la pachet nu doar cu tastatura, ci şi cu un creion – Apple Pencil. Când creionul este folosit, tableta creşte suprafaţă scanată pe ecran pentru o acurateţe îmbunătăţită. Creionul are senzori de sensibilitate, astfel încât atunci când apeşi usor el va trasa o linie fină, iar atunci când apeşi mai puternic, linia desenată devine mai groasă. Apple susţine că senzaţia pe care o ai când foloseşti Apple Pencil este identică cu acea de la un instrument de scris sau desenat adevărat.

Creionul se poate reîncărca folosind un conector care se ataşează la un port al tabletei. Aplicaţii build-in precum Mail şi Notes se potrivesc cu acest creion şi te lasă să scrii peste mesaje, email-uri şi note. Instrumentul este compatibil chiar şi cu produse de la competitorii Microsoft, cum ar fi PowerPoint. Dar tableta nu suportă doar produse de la Microsoft. Cei de la Adobe, au prezentat câteva aplicaţii compatibile cu iPad PRO, respectiv Photoshop Fix şi Adobe Sketch pentru Apple Pencil.

Preţul creionului este de 99 dolari, în timp ce pentru tastaura trebuie să scoateţi din buzunar alţi 169 de dolari.

Totodată, Apple a prezentat şi două modele noi de Apple Watch – roz auriu şi argintiu, precum şi câteva tipuri de curele noi. Apple a colaborat cu firma de lux Hermes pentru a crea o curea de piele care se înfăşoară pe încheietură de două ori. Modelul va putea fi cumpărat din luna octombrie.

Vor fi disponibile şi o mulţime de aplicaţii pentru aceste ceasuri, inclusiv Airstrip care va furniza informaţii despre pacienţi direct pe telefonul doctorului, pe laptop sau pe pe PC. Poate fi folosită pentru a monitoriza femei însărcinate utilizând senzori care se montează pe abdomen pentru a monitoriza ritmul cardiac al fătului. Alte aplicaţii noi includ Facebook Messenger, iTranslation şi GoPro. În prezent, există 10.000 de aplicaţii pentru ceasurile Apple.

Setul pentru televizor Apple are un chip A8 de 64 biti, conexiuni HDMI şi ethernet. Telecomanda comunică prin Bluetooth. Televizorul are un accelometru şi un giroscop, ambele build-in, şi o viaţă a bateriei de 3 luni. Costul unui astfel de dispozitiv va fi de 149 de dolari. Device-ul permite şi folosirea unei console de gaming. Setul TV permite vizionarea a două programe simultan. Dacă cele două programe sunt de sport, poti primi notificări legate de scorul unei partide în timp ce vizionezi o alta. Îţi dă acces la filme, seriale, app store, fotografii şi aplicaţii. Cu ajutorul lui Siri poţi afla ce star de cinema joacă în filmul pe care il vizionezi (pe ecran va apărea o listă cu actorii).

 

Te-ar mai putea interesa și
Deși în scădere față de anul trecut, prețurile ouălor continuă să fie ridicate pentru buzunarele românilor
Deși în scădere față de anul trecut, prețurile ouălor continuă să fie ridicate pentru buzunarele românilor
Perioada Sărbătorii de Paște este unul dintre cele două evenimente importante din perspectivă religioasă ce pot reprezenta și catalizatori pentru economie. Tradițiile legate de sărbători......
Jumătate dintre români preferă în casă temperaturi între 22 și 24 de grade și chiar peste – studiu E.On
Jumătate dintre români preferă în casă temperaturi între 22 și 24 de grade și chiar peste – studiu E.On
Interesul românilor pentru reducerea consumului de energie a crescut semnificativ în ultima perioadă, circa 80% dintre ...
Raiffeisen se aşteaptă ca solicitările BCE să accelereze reducerea afacerii din Rusia
Raiffeisen se aşteaptă ca solicitările BCE să accelereze reducerea afacerii din Rusia
Raiffeisen Bank International (RBI), cea mai mare bancă occidentală prezentă pe piaţa rusă, se aşteaptă ca Banca Centrală ...
Startup-ul Swisspod Technologies, care dezvoltă o tehnologie pentru transport terestru de foarte mare viteză, de 1.200 km/h, lansează o rundă de finanţare de 200.000 de euro pe SeedBlink
Startup-ul Swisspod Technologies, care dezvoltă o tehnologie pentru transport terestru de foarte mare viteză, de 1.200 ...
Swisspod Technologies, un startup fondat de doi câștigători ai competiției SpaceX Hyperloop Competition — românul ...