Apple: Profitul s-a dublat în primele trei luni din 2012

Profitul net al Apple a urcat de aproape două ori în primele trei luni ale acestui an, la 11,6 miliarde de dolari, depăşind semnificativ aşteptările analiştilor de pe Wall Street, datorită creşterii puternice a vânzărilor iPhone, în special în China, transmite Reuters.
Economica.net - mie, 25 apr. 2012, 07:06
Apple: Profitul s-a dublat în primele trei luni din 2012

Temerile că Apple nu va putea menţine ritmul de creştere a vânzărilor iPhone au provocat în ultimele două săptămâni deprecierea acţiunilor companiei cu 13%.

Titlurile companiei au revenit însă puternic marţi seara la New York, urcând cu 7% după prezentarea rezultatelor.

Veniturile Apple au crescut cu 58% în primele trei luni din an, al doilea trimestru al anului fiscal 2011-2012, la 39,18 miliarde de dolari.

Profitul net al gigantului american a depăşit cu peste 20% media estimărilor analiştilor.

În perioada corespunzătoare a anului trecut, compania a avut venituri de 24,66 miliarde de dolari şi un profit net de 5,98 miliarde de dolari.

Volumul vânzărilor iPhone a scăzut la 35 milioane de unităţi, faţă de 37 milioane în ultimele trei luni ale anului trecut, când a fost lansată pe piaţă cea mai nouă generaţie a telefonului. Totodată, vânzările din trimestrul al patrulea calendaristic sunt susţinute de sezonul sărbătorilor de iarnă. Totuşi, Apple a vândut de aproape două ori mai multe smartphone-uri în primele trei luni din acest an faţă de perioada similară din 2011, reiese din raportul companiei.

IPhone a adus în perioada analizată încasări de 22,69 miliarde de dolari, faţă de 12,29 miliarde dolari în primele trei luni ale anului trecut.

Vânzările tabletei iPad au fost uşor sub estimări, de 11,79 milioane unităţi, faţă de 15,43 milioane în ultimele trei luni din 2011, respectiv 4,69 milioane în primul trimestru al anului trecut.

Apple a înregistrat încasări de 6,59 miliarde dolari din vânzările iPad şi serviciile asociate tabletei, de aproape trei ori mai mult faţă de nivelul de 2,8 miliarde dolari din perioada similară a lui 2011.

Costurile sub estimări cu materiale şi materii prime au contribuit de asemenea la creşterea puternică a marjei de profit a companiei.

Lansarea iPhone 4S în China, Taiwan şi Hong Kong a crescut veniturile Apple în regiune de cinci ori, la 7,9 miliarde de dolari.

Te-ar mai putea interesa și
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul Ungariei
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul ...
Agenţia de evaluare financiară Moody's a îmbunătăţit vineri ratingul de ţară al Ungariei, de la "Baa3" până la "Baa2", ca urmare a revenirii solide a economiei ungare din pandemie, o veste......
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Kaufland, operatorul celui mai mare lanț de hypermarketuri la nivel național și numărul doi pe piața comerțului alimentar ...
Florin Cîțu a câștigat alegerile pentru președinția PNL
Florin Cîțu a câștigat alegerile pentru președinția PNL
Florin Cîţu a obţinut 2.878 de voturi "pentru" din partea delegaţilor la Congresul PNL, iar Ludovic Orban 1.898.
Acces interzis la agențiile Loto fără certificatul verde sau test negativ
Acces interzis la agențiile Loto fără certificatul verde sau test negativ
Jucătorii împătimiți sau cei care joaca ocazional la Loto nu mai pot intra în agenții fără certificatul verde sau ...