Apple reduce producţia de telefoane iPhone 14 Plus, din cauza cererii slabe – TrendForce

Gigantul american Apple reduce producţia modelului iPhone 14 Plus şi o majorează pe cea a modelului mai scump iPhone 14 Pro, din cauza cererii slabe, conform unui raport publicat marţi de firma de cercetare de piaţă TrendForce, transmite Reuters.
AGERPRES - mar, 25 oct. 2022, 14:37
Apple reduce producţia de telefoane iPhone 14 Plus, din cauza cererii slabe - TrendForce

Ponderea gamei de telefoane iPhone 14 Pro a crescut la 60% din totalul producţiei, de la un nivel planificat iniţial de 50%, şi ar putea ajunge în viitor la 65%, se arată în raportul citat de Agerpres.

Reprezentanţii Apple nu au răspuns imediat solicitărilor Reuters de a face comentarii.

De asemenea, TrendForce susţine că majorarea ratelor dobânzilor în SUA ar putea afecta cheltuielile de consum, reducând cererea pentru modelele iPhone în primul trimestru din 2023. Astfel de evoluţii ar putea duce la o scădere anuală a producţiei cu 14%, la 52 de milioane de unităţi.

Anterior, analiştii estimaseră că versiunile iPhone 14 Pro şi iPhone 14 Pro Max sunt vândute într-un ritm solid, deşi cererea pentru modelul de bază, în mod obişnuit cel mai bine vândut de Apple, a fost dezamăgitoare.

Apple Inc a anunţat luna trecută că va produce în India cel mai recent model iPhone 14, gigantul tehnologic american căutând alternative la China, pe fondul tensiunilor dintre Washington şi Beijing şi al restricţiilor din statul asiatic, care au afectat producţia.

TrendForce estimează că ponderea producţiei Apple în India va depăşi 5% în 2023 şi va creşte în următorii ani.

China, cea mai mare piaţă de smartphone-uri din lume, trece printr-o criză economică ce afectează vânzările de dispozitive mobile. În plus, la nivel global, cererea pentru echipamente electronice personale a fost afectată de explozia inflaţiei, temerile de recesiune şi perturbările create de războiul din Ucraina. Analiştii de la firma de studii de piaţă IDC estimează că piaţa mondială de smartphone-uri se va diminua cu 6,5% în acest an, până la 1,27 miliarde unităţi.

Te-ar mai putea interesa și
Boloș: Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat, de 500 de milioane de euro, pentru industria prelucrătoare. Am amânat amenzile pentru e-Factura pâna la 1 iunie (Video)
Boloș: Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat, de 500 de milioane de euro, pentru industria prelucrătoare. Am amânat ...
Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat pentru activităţi productive şi pentru industria prelucrătoare, o schemă mult aşteptată pentru mediul de afaceri, în valoare de 500 de milioane......
Anunț important pentru toți clienții ING Bank
Anunț important pentru toți clienții ING Bank
ING Bank și-a reînnoit certificatele de securitate ale Home’Bank și a transmis un mesaj clienților.
Compania aeriană a insulelor malteze își încetează operațiunile pe 30 martie. Locul ei e luat de KM Malta
Compania aeriană a insulelor malteze își încetează operațiunile pe 30 martie. Locul ei e luat de KM Malta
Air Malta, compania națională a insulelor malteze, va efectua ultimul zbor pe 30 martie. Guvernul maltez a decis în toamna ...
Alegeri Republica Moldova: Maia Sandu, favorită în cursa pentru un nou mandat prezidenţial – sondaj
Alegeri Republica Moldova: Maia Sandu, favorită în cursa pentru un nou mandat prezidenţial – sondaj
Preşedinta în exerciţiu a Republicii Moldova, Maia Sandu, este favorită în perspectiva viitoarelor alegeri prezidenţiale ...