Apple şi Google se pot tranzacţiona la Bucureşti până la ora 23

Firma de brokeraj Tradeville a lansat serviciul online de tranzacţionare OTC a acţiunilor americane listate pe sistemul alternativ de la Bursa de Valori Bucureşti. Românii vor putea face speculaţii până seara târziu cu acţiunile Apple, Google, Intel, McDonalds şi ale altor 4 corporaţii americane celebre.
Adrian N. Ionescu - mie, 07 nov. 2012, 13:08
Apple şi Google se pot tranzacţiona la Bucureşti până la ora 23

Accesul la acţiunile celor 8 mari corporaţii americane cotate şi la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) se poate realiza şi după închiderea de la ora 18:30 a secţiunii de la BVB.

Tradeville a lansat serviciul de tranzacţionare online OTC (over the counter, în afara pieţei), care vor folosi platforma web Startrade 2.0, a firmei şi va funcţiona între orele 16:30 şi 23:00, potrivit companiei.

Decontarea şi custodia acţiunilor americane se fac tot prin Depozitarul Central, compania din Grupul BVB care se ocupă cu operaţiunile post tranzacţionare.

În secţiunea ATS (sistemul de tranzacţionare alternativ) de la Bursa de Valori Bucuresti sunt disponibile, de la începutul anului, acţiunile Apple (simbol bursier AAPL) , Google (GOOG ), Intel (INL ), McDonalds (MCD ), Microsoft (MSFT ), The Coca Cola Company (KO ), ca şi aşe marilor bănci JPMorgan Chase & Co (JPM) şi Bank of America (BAC).

Acţiunile americane amintite au fost iniţial cumpărate şi puse în circulaţie de Tradeville şi au fost cotate la BVB. Operaţiunea a deschis drumul pentru tranzacţionarea şi altor acţiuni cumpărate de alţi invetitori de pe alte pieţe.

Investitorii autohtoni şi-au arătat interesul pentru acţiunile străine în absenţa unei oferte atractive de acţiuni româneşti.

Serviciul OTC al Tradeville vine în completarea programului de tranzacţionare de la BVB (16:30 – 18:30). Acţiunile cumpărate pe BVB pot fi vândute pe OTC Tradeville în aceeaşi zi, iar acţiunile cumpărate pe OTC pot fi vândute pe BVB chiar din ziua următoare.

Comision de tranzacţionare 0,25% (minim 30 lei), potrivit datelor Tradeville

Te-ar mai putea interesa și
ANAR avertizează că rezervele de apă trebuie folosite rațional în această perioadă. Instituția nu recomandă udatul grădinilor și umplerea piscinelor
ANAR avertizează că rezervele de apă trebuie folosite rațional în această perioadă. Instituția nu recomandă udatul ...
Administraţia Naţională "Apele Române" (ANAR) avertizează că, în această perioadă, este nevoie ca rezervele de apă să fie folosite raţional pentru toate folosinţele, precizând,......
Patronatele din HoReCa reacționează față de noua propunere de revizuire a Codului fiscal. Inițiativa ar afecta sever industria ospitalității
Patronatele din HoReCa reacționează față de noua propunere de revizuire a Codului fiscal. Inițiativa ar afecta sever ...
Modificările aduse Codului fiscal, aşa cum au fost publicate luni în proiectul de ordonanţă propus de Ministerul de ...
Zelenski critică armatorii greci pentru că nu renunță să transporte maritim petrolul rusesc
Zelenski critică armatorii greci pentru că nu renunță să transporte maritim petrolul rusesc
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a denunţat marţi rolul companiilor greceşti în exportul petrolului rusesc, ...
Ucraina le interzice bărbaților cu vârsta de încorporare să-și părăsească localitățile de reședință
Ucraina le interzice bărbaților cu vârsta de încorporare să-și părăsească localitățile de reședință
Ministerul ucrainean al Apărării le-a interzis bărbaţilor care au vârsta de încorporare în armată să-şi părăsească ...