Apple va lansa un iPhone compatibil cu reţeaua 5G în 2020 şi va folosi chip-uri de la Qualcomm şi Samsung – analist

Apple ar putea lansa un iPhone în 2020 echipat cu modemuri 5G, potrivit analistului Ming-Chi Kuo de la TF International Securities, citat de CNBC. Modemurile ar putea fi furnizate atât de Qualcomm, cât și de Samsung, mai spune acesta.
Economica.net - mie, 24 apr. 2019, 18:42
Apple va lansa un iPhone compatibil cu reţeaua 5G în 2020 şi va folosi chip-uri de la Qualcomm şi Samsung - analist

„Ne așteaptăm ca Apple să adopte chip-uri de bandă de 5G de la Qualcomm (focus pe piețele mmWave) și Samsung (se concentrează pe piețele sub-6GHz) pentru reducerea riscului de aprovizionare, reducerea costurilor și obținerea unei puteri de negociere mai bune”, a declarat Ming-Chi Kuo.

Un iPhone echipat cu 5G, cu o conexiune mai rapidă și mai fiabilă, ar putea oferi consumatorilor un motiv pentru a face un upgrade de la modele mai vechi, ceea ce ar oferi un boost vânzărilor iPhone, aflate momentan în stagnare.

De obicei, Apple lansează modele noi de iPhone în luna septembrie, așa că este foarte probabil ca iPhone-ul 5G nu va fi lansat până cel târziu în septembrie 2020. iPhone-urile lansate în luna septembrie vor sprijini, cel mai probabil, rețelele LTE de generație curentă.

„Suntem siguri în ceea ce privește cererea de înlocuire a modelelor iPhone high-end în [a doua jumătate a anului 2020] datorită iPhone-ului 5G. Ne așteptăm ca livrările totale de iPhone-uri să atingă 188-192 milioane de unităţi în 2019 și, respectiv, 195-200 milioane de unități în 2020”, a adăugat analistul.

Apple a spune că a vândut mai mult de 217 de milioane de iPhone-uri în anul fiscal 2018, ultimul an pentru care cifrele sunt disponibile. Din punct de vedere istoric, cel mai bun an pentru Apple în ceea ce privește livrările de iPhone-uri a fost 2015, cu peste 231 milioane de smartphone-uri vândute.

Kuo, care este arhicunoscut pentru descrierea produselor Apple înainte de a fi lansate, își îndreaptă atenția asupra investitorilor din companiile care furnizează componente pentru Apple și alte companii de electronice de larg consum. El a spus că 5G ar putea necesita noi modele pentru multe părți ale iPhone-ului, începând cu modemul sau „cipul de bază”, dar care include și antena și placa de bază.

Qualcomm şi Apple au fost implicate într-o luptă legală complicată, în care Apple a acuzat Qualcomm de şantaj în vederea obţinerii unor sume mai mari pentru chip-uri, în vreme ce Qualcomm a dat Apple în judecată pentru folosirea fără drept a unor brevete.

Dar, săptămâna trecută cele două companii au anunţat că au ajuns la un acord. Înţelegerea este văzută ca o mare victorie pentru Qualcomm, care recâştigă unul dintre cei mai mari clienţi ai companiei – o înţelegere care părea imposibilă doar în urmă cu câteva săptămâni.

Te-ar mai putea interesa și
Planurile Wizz Air pentru România: două noi avioane la București, o nouă rută și creșterea frecvențelor pe 21 de rute
Planurile Wizz Air pentru România: două noi avioane la București, o nouă rută și creșterea frecvențelor pe 21 de rute
Compania aeriană Wizz Air a anunțat planurile de extindere pe piața din România, acolo unde are deja o cotă de 54%. ...
Preţul gazelor în Europa a ajuns la cel mai redus nivel din ultimele 18 luni
Preţul gazelor în Europa a ajuns la cel mai redus nivel din ultimele 18 luni
Preţurile de referinţă la gaze naturale pe piaţa din Europa continuă să scadă din cauza vremii neobişnuit de calde ...
Meta vrea să taxeze cu 13 euro pe lună utilizatorii din UE care vor Facebook sau Instagram fără reclame
Meta vrea să taxeze cu 13 euro pe lună utilizatorii din UE care vor Facebook sau Instagram fără reclame
Compania Meta analizează un plan care i-ar putea face pe utilizatorii din Uniunea Europeană să plătească până la 13 ...
Electrica Furnizare a încheiat un parteneriat cu fintech-ul românesc Finqware
Electrica Furnizare a încheiat un parteneriat cu fintech-ul românesc Finqware
Electrica Furnizare a semnat un parteneriat cu fintech-ul românesc Finqware pentru accesarea serviciilor oferite de platforma ...