1EUR = 4.8730 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Ziua în care Apple va ajunge la valoarea de o mie de miliarde de dolari

Sau care cât va mai creşte acţiunea care deja costă mai mult decât cele mai scumpe produse, pe care le produce compania care a emis-o? Un titlu Apple este costă deja mai mult decât un iPad "şi , probabil, în curând mai mult decât un MacBook Air", scrie La Tribune. Autorul a aflat deja că acţiunea Apple va ajunge la cotaţia de 1.000 de dolari, deşi acum costă "doar" 620.

07 apr, 2012 | Adrian Ionescu | ECONOMICA.net

"Pe Wall Street sunt deja analişti care prevăd că se va apropia de 1.000 de dolari în câteva luni", scrie La Tribune.

Ar însemna o creştere de 61% faţă de cotaţia actuală, ceea ce nu este neapărat  o "rătăcire fanatică". Prognoza  este credibilă, "ştiind că ultimul record istoric a venit după un zbor de 55% numai din ianuarie încoace“.

Titlului cu simbolul bursier AAPL nu i-a trebuit decât 5 săptămâni să urce de la 500 la 600 de dolari. "De ce nu, atunci, 1000 de dolari peste câteva luni? Apple ar fi prima companie din lume cu o valoare de 1.000 de miliarde de dolari". Francezii numesc asta "bilion", dar americanii, ca şi noi, "trilion".

Apple valorează acum 580 de miliarde de dolari şi se detaşat de numărul doi din lume, consorţiul petrolier Exxon Mobil.

La Tribune citează analişti care argumentează prognoze ca aceea de mai sus cu valoarea "portofoliului de produse în continuă creştere, a esteticii neegalate şi a brandului capabil să atingă sufletul consumatorilor din toate mediile".

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO