Aproape 0,2% din acţiunile FP au fost cedate prin două deal-uri

Două pachete de acţiuni reprezentând 0,18% din capitalul social al Fondului Proprietatea (FP) au fost transferate prin două deal-uri în valoare cumulată de 13,2 milioane lei (2,9 milioane euro).
Economica.net - vin, 17 aug. 2012, 08:20
Aproape 0,2% din acţiunile FP au fost cedate prin două deal-uri

Titlurile au fost tranzacţionate la orele 10:42 şi 10:43, la acelaşi preţ, de 0,529 lei/acţiune. Cotaţia este cu 0,19% peste preţul de la închiderea pieţei principale din şedinţa de joi.

Totodată, preţul este similar celui la care erau acţiunile Fondului Proprietatea pe piaţa principală. Tranzacţiile negociate nu au influenţat preţul de pe piaţa principală, unde cotaţia a rămas la 0,529. Operaţiunile de pe piaţa principală cumulau 274.000 de lei la ora 10:49.

Raporat la preţul la care au fost efectuate deal-urile, capitalizarea Fondului este de 7,288 miliarde lei (1,622 miliarde euro).

Fondul Proprietatea este o societate de investiţii de tip închis, înfiinţată în 2005 pentru despăgubirea persoanelor ale căror proprietăţi au fost confiscate abuziv de statul comunist şi sunt imposibil de retrocedat în natură. FP a fost listat la Bursa de Valori Bucureşti în ianuarie 2011, iar în acest an ar putea fi cotat şi la bursa de la Varşovia.

La finele lunii iulie, investitorii instituţionali străini deţineau cumulat 49,82% din titlurile Fondului. Cei mai mari acţionari ai Fondului Proprietatea sunt fondul american de hedging Elliott Associates, care controlează indirect circa 14% din acţiuni, şi City of London, care la finele lunii martie avea 9,8%.

Cel mai mare acţionar persoană fizică, Georgia Palade van Dusen, nepoata fostului industriaş Nicolae Malaxa, deţinea la mijlocul lunii mai un pachet reprezentând 4,93% din acţiuni.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
SUA – Congresul a depăşit un prim obstacol pentru a evita un shutdown
SUA – Congresul a depăşit un prim obstacol pentru a evita un shutdown
Congresul SUA a depăşit joi un prim obstacol pentru a evita o paralizie a serviciilor federale la acest sfârşit de săptămână, ...
Ce se întâmplă cu leul înainte de weekend – curs valutar interbancar 3.12.2021
Ce se întâmplă cu leul înainte de weekend – curs valutar interbancar 3.12.2021
Euro începe ultima zi lucrătoare a săptămânii la 4,95 lei, pe piaţa interbancară.
Elvețienii de la Ameropa cu activități în tradingul de cereale, operațiuni portuare și proprietarii Azomureș îşi transferă activitățile sub cupola unui holding. Au adus în țară 29,7 milioane de euro
Elvețienii de la Ameropa cu activități în tradingul de cereale, operațiuni portuare și proprietarii Azomureș îşi ...
Grupul elvețian Ameropa, cu activități în tradingul de cereale și producție de îngrășăminte pentru agricultură, ...