Aproape 16.000 de locuri de muncă sunt disponibile la nivel național în evidențele ANOFM

Un număr de 15.973 de locuri de muncă sunt disponibile, în toată țara, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), a anunţat miercuri instituţia, pe baza datelor furnizate de agenţii economici, relatează Agerpres.
AGERPRES - mie, 19 mai 2021, 17:14
Aproape 16.000 de locuri de muncă sunt disponibile la nivel național în evidențele ANOFM

Din cele 15.973 de locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, 1.151 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (agent servicii client, inginer mecanic, inginer construcţii civile, industriale şi agricole, inginer producţie, programator, cercetător în informatică, medic specialist etc), iar 3.813 de locuri de muncă sunt pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale (inginer instalaţii pentru construcţii, maistru construcţii civile, industriale şi agricole, maistru în industrializarea lemnului, bucătar, referent, asistent farmacist, asistent medical generalist, infirmier/infirmieră etc).

Alte 4.981 de locuri de muncă sunt destinate persoanelor care au studii profesionale (sudor, confecţioner-asamblor articole din textile, operator confecţioner industrial îmbrăcăminte din ţesături, tricotaje, materiale sintetice, şofer autocamion/maşina de mare tonaj, zidar rosar-tencuitor, lăcătuş mecanic, fierar betonist, operator confecţii îmbrăcăminte din piele şi înlocuitori, operator confecţioner industrial îmbrăcăminte din ţesături, tricotaje, materiale sintetice, lucrător comercial, constructor-montator de structuri metalice etc.), în timp ce restul locurilor de muncă (6.028) sunt dedicate celor fără studii sau cu studii primare/gimnaziale (muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor, muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet, manipulant mărfuri, muncitor necalificat în industria confecţiilor, confecţioner cablaje auto, muncitor necalificat la ambalarea produselor solide şi semisolide, agent de securitate, ambalator manual etc.).

Din punct de vedere al calificării, cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor (1.154 de locuri de muncă vacante), lucrător comercial (598 de locuri de muncă disponibile), muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet (590 de locuri de muncă), manipulant mărfuri (405), agent de securitate (399), şofer autocamion/maşina de mare tonaj (374), operator confecţioner industrial îmbrăcăminte din ţesături, tricotaje, materiale sintetice (320), muncitor necalificat în industria confecţiilor (305), sudor (301).

Oferta locurilor de muncă vacante la nivel naţional este actualizată, în timp real, pe site-ul ANOFM şi poate fi accesată în secţiunea „Locuri de Muncă Vacante”.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau de reşedinţă ale căror date de contact se află pe site-ul www.anofm.ro.

Pe de altă parte, angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 119 locuri de muncă vacante, se menţionează în comunicatul ANOFM.

Dintre acestea, 66 de locuri de muncă sunt în Norvegia: bucătar, lucrător în producţie (filetare şi ambalare peşte), coafor, tinichigiu auto, vopsitor auto, mecanic auto camioane şi autobuze, mecanic auto vehicule uşoare, mecanic semiremorcă, instalator, instalator ventilaţie, ortodont, medic/medic generalist/medic specialist, zidar/faianţar.

În Germania sunt disponibile alte 21 de locuri de muncă: grădinar legumicultură, lăcătuş mecanic întreţinere şi reparaţii, electrician, mecanic de proces – turnare prin injecţie (f/b), şofer camion, tehnician service, şofer profesionist.

În Polonia sunt disponibile 14 locuri de muncă: lucrător în izolarea clădirilor, operator CNC, lăcătuş, sudor MAG, strungar, şlefuitor, muncitor în depozit.

În Olanda sunt anunţate 10 locuri de muncă pentru culegători de flori.

În Italia sunt oferite trei locuri de muncă pentru ospătar şi asistent senior ICT, în Malta trei locuri de muncă pentru tehnician electric şi electronic şi tehnician frigotehnist, iar două locuri de muncă pentru măcelari sunt disponibile în Slovenia.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă Spaţiul Economic European pot consulta ofertele accesând www.anofm.ro/EURES.

Te-ar mai putea interesa și
Parlamentarii au votat schimbări importante pentru toate firmele din România. Ce înseamnă „starea de dificultate” și „acordul de restructurare” și cum pot  salva ele mii de firme anual?
Parlamentarii au votat schimbări importante pentru toate firmele din România. Ce înseamnă „starea de dificultate” ...
Parlamentul României a adoptat, zilele trecute, legea care transpune prevederile Directivei Europene 2019/1023, care introduce mecanisme noi pentru firmele aflate în dificultate, fără a se......
A intrat în funcțiune noul mecanism de desemnare a furnizorilor de ultimă instanță (FUI) de energie electrică. În iulie FUI este Electrica Furnizare
A intrat în funcțiune noul mecanism de desemnare a furnizorilor de ultimă instanță (FUI) de energie electrică. În ...
ANRE a publicat lista cu Furnizorii de Ultimă Instanță (FUI) desemnați în funcție de cota de piață, un mecanism nou ...
Economiştii se aşteaptă ca BNR să majoreze semnificativ dobânda  în şedinţa de miercuri, 6 iulie. Cei mai imporanți analiști văd o creștere într-un ritm peste cel cu care ne obișnuise banca centrală
Economiştii se aşteaptă ca BNR să majoreze semnificativ dobânda în şedinţa de miercuri, 6 iulie. Cei mai imporanți ...
Economiştii şefi ai băncilor comerciale estimează că BNR va continua să majoreze dobânda de politică monetară, acesta ...
Nicuşor Dan: Desființarea companiilor municipale va însemna o economie anuală de 30-40 de milioane de euro pentru bugetul PMB
Nicuşor Dan: Desființarea companiilor municipale va însemna o economie anuală de 30-40 de milioane de euro pentru bugetul ...
Primarul general, Nicuşor Dan, a estimat luni că desfiinţarea companiilor municipale înseamnă pentru bugetul Capitalei ...