Aproape 16.000 de locuri de muncă sunt disponibile la nivel național în evidențele ANOFM

Un număr de 15.973 de locuri de muncă sunt disponibile, în toată țara, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), a anunţat miercuri instituţia, pe baza datelor furnizate de agenţii economici, relatează Agerpres.
AGERPRES - mie, 19 mai 2021, 17:14
Aproape 16.000 de locuri de muncă sunt disponibile la nivel național în evidențele ANOFM

Din cele 15.973 de locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, 1.151 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (agent servicii client, inginer mecanic, inginer construcţii civile, industriale şi agricole, inginer producţie, programator, cercetător în informatică, medic specialist etc), iar 3.813 de locuri de muncă sunt pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale (inginer instalaţii pentru construcţii, maistru construcţii civile, industriale şi agricole, maistru în industrializarea lemnului, bucătar, referent, asistent farmacist, asistent medical generalist, infirmier/infirmieră etc).

Alte 4.981 de locuri de muncă sunt destinate persoanelor care au studii profesionale (sudor, confecţioner-asamblor articole din textile, operator confecţioner industrial îmbrăcăminte din ţesături, tricotaje, materiale sintetice, şofer autocamion/maşina de mare tonaj, zidar rosar-tencuitor, lăcătuş mecanic, fierar betonist, operator confecţii îmbrăcăminte din piele şi înlocuitori, operator confecţioner industrial îmbrăcăminte din ţesături, tricotaje, materiale sintetice, lucrător comercial, constructor-montator de structuri metalice etc.), în timp ce restul locurilor de muncă (6.028) sunt dedicate celor fără studii sau cu studii primare/gimnaziale (muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor, muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet, manipulant mărfuri, muncitor necalificat în industria confecţiilor, confecţioner cablaje auto, muncitor necalificat la ambalarea produselor solide şi semisolide, agent de securitate, ambalator manual etc.).

Din punct de vedere al calificării, cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor (1.154 de locuri de muncă vacante), lucrător comercial (598 de locuri de muncă disponibile), muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet (590 de locuri de muncă), manipulant mărfuri (405), agent de securitate (399), şofer autocamion/maşina de mare tonaj (374), operator confecţioner industrial îmbrăcăminte din ţesături, tricotaje, materiale sintetice (320), muncitor necalificat în industria confecţiilor (305), sudor (301).

Oferta locurilor de muncă vacante la nivel naţional este actualizată, în timp real, pe site-ul ANOFM şi poate fi accesată în secţiunea „Locuri de Muncă Vacante”.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau de reşedinţă ale căror date de contact se află pe site-ul www.anofm.ro.

Pe de altă parte, angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 119 locuri de muncă vacante, se menţionează în comunicatul ANOFM.

Dintre acestea, 66 de locuri de muncă sunt în Norvegia: bucătar, lucrător în producţie (filetare şi ambalare peşte), coafor, tinichigiu auto, vopsitor auto, mecanic auto camioane şi autobuze, mecanic auto vehicule uşoare, mecanic semiremorcă, instalator, instalator ventilaţie, ortodont, medic/medic generalist/medic specialist, zidar/faianţar.

În Germania sunt disponibile alte 21 de locuri de muncă: grădinar legumicultură, lăcătuş mecanic întreţinere şi reparaţii, electrician, mecanic de proces – turnare prin injecţie (f/b), şofer camion, tehnician service, şofer profesionist.

În Polonia sunt disponibile 14 locuri de muncă: lucrător în izolarea clădirilor, operator CNC, lăcătuş, sudor MAG, strungar, şlefuitor, muncitor în depozit.

În Olanda sunt anunţate 10 locuri de muncă pentru culegători de flori.

În Italia sunt oferite trei locuri de muncă pentru ospătar şi asistent senior ICT, în Malta trei locuri de muncă pentru tehnician electric şi electronic şi tehnician frigotehnist, iar două locuri de muncă pentru măcelari sunt disponibile în Slovenia.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă Spaţiul Economic European pot consulta ofertele accesând www.anofm.ro/EURES.

Te-ar mai putea interesa și
Iranul dă de înţeles că nu va răspunde presupusului atac al Israelului
Iranul dă de înţeles că nu va răspunde presupusului atac al Israelului
Armata iraniană a dat de înţeles vineri că nu va răspunde presupusului atac cu drone suferit în noaptea de joi spre vineri şi care ar fi fost lansat de Israel, fără a provoca pagube,......
Rusia îşi accelerează producţia de tancuri şi lansatoare de rachete termobarice – Şoigu
Rusia îşi accelerează producţia de tancuri şi lansatoare de rachete termobarice – Şoigu
Ministrul apărării rus Serghei Şoigu a declarat vineri că ţara sa îşi accelerează producţia de tancuri şi de sisteme ...
Guvernul polonez va acorda subvenţii de peste 500 de milioane de dolari fermierilor afectaţi de preţurile scăzute la cereale
Guvernul polonez va acorda subvenţii de peste 500 de milioane de dolari fermierilor afectaţi de preţurile scăzute la ...
Guvernul polonez va plăti fermierilor subvenţii în valoare de 2,1 miliarde de zloţi (516,49 milioane de dolari), pentru ...
Orban: Ungaria nu se va implica de nicio parte a războiului dintre Rusia şi Ucraina
Orban: Ungaria nu se va implica de nicio parte a războiului dintre Rusia şi Ucraina
Ungaria nu se va implica de nicio parte a războiului dintre Rusia şi Ucraina, cât timp are un "guvern naţional", a declarat ...