Aproape 175.000 de persoane și-au găsit de muncă în primele nouă luni din an datorită programelor ANOFM

Un număr de 174.944 de persoane au fost încadrate în muncă în primele nouă luni ale anului ca urmare a programelor derulate de către agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă judeţene şi de cea a municipiului Bucureşti, se menţionează într-un comunicat remis marţi de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), relatează Agerpres.
AGERPRES - mar, 19 oct. 2021, 22:04
Aproape 175.000 de persoane și-au găsit de muncă în primele nouă luni din an datorită programelor ANOFM

Din totalul celor care şi-au găsit loc de muncă prin ANOFM, din ianuarie şi până pe 30 septembrie, un număr de 79.969 de persoane au peste 45 de ani, iar 35.356 de persoane au vârsta cuprinsă între 35 şi 45 de ani.

Alte 28.578 de persoane au între 25 şi 35 de ani, iar 31.041 sunt tineri sub 25 de ani (dintre care 20.317 tineri NEET).

Numărul femeilor încadrate în muncă este de 82.297 de persoane (47,04%), iar al bărbaţilor de 92.647 de persoane (52,96%).

Raportat la mediul de rezidenţă, 91.329 persoane angajate în perioada de referinţă provin din mediul urban, iar 83.615 persoane sunt din mediul rural.

Nivelul de pregătire al persoanelor pentru care ANOFM a identificat un loc de muncă arată că cele mai multe au studii liceale (60.181), urmate de persoanele cu studii profesionale (40.752), cele cu studii gimnaziale (38.363), în timp ce 18.260 de persoane au studii universitare.

Din totalul persoanelor încadrate în muncă prin intermediul ANOFM în primele nouă luni ale anului, 86.743 fac parte din categoria celor greu şi foarte greu ocupabile. Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele ANOFM.

Clasamentul judeţelor cu cele mai multe persoane angajate în acest interval este condus de Timiş, cu 13.962 de persoane încadrate în muncă, urmat de Bucureşti (10.437 de persoane angajate) şi Buzău (8.090).

În primele nouă luni ale anului, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane în căutare de loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 350.129 persoane.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa, beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Petrom a construit 40 de mini-centrale electrice care ard gaz de sondă, pe câmp. Energia produsă asigură două treimi din consumul tuturor sondelor din România
Petrom a construit 40 de mini-centrale electrice care ard gaz de sondă, pe câmp. Energia produsă asigură două treimi ...
Petrom a mai deschis recent două mici centrale electrice de tip “gas to power” și a ajuns astfel la 40 de astfel de ...
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan:  Aţi preferat marketingul!
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan: Aţi preferat marketingul!
Adrian Câciu i-a replicat primarului general al Capitalei Nicuşor Dan care a precizat că ar dori o întâlnire cu ministrul ...
Ne așteaptă o iarnă grea. Criza de energie se va agrava, arată analiștii europeni
Ne așteaptă o iarnă grea. Criza de energie se va agrava, arată analiștii europeni
Preţurile la energie în Europa au doborât record după record încă înainte de venirea iernii şi această criză se ...