Aproape 20 de hoteluri noi ar urma să fie livrate pe piaţa HoReCa din România, până în 2023 – analiză

Aproape 20 de noi hoteluri ar putea fi livrate pe piaţa din România până în anul 2023, dintre care aproximativ 50% în Bucureşti, conform anunţurilor oficiale ale operatorilor din domeniu, citate de o companie specializată pe segmentul de amenajări interioare complete şi soluţii de mobilier.
AGERPRES - joi, 19 mai 2022, 11:29
Aproape 20 de hoteluri noi ar urma să fie livrate pe piaţa HoReCa din România, până în 2023 - analiză

Analiza realizată de Chairry Design & Furniture arată că investiţia medie în amenajarea unui hotel sau restaurant nou în România este cuprinsă între 600 şi 1.000 de euro/mp, iar la nivelul restaurantelor şi cafenelelor, aceasta poate porni de la 400 euro/mp. Potrivit specialiştilor, sumele includ conceptul de amenajare, design, fit-out şi mobilier, fără aspecte care ţin de construcţie sau renovare, scrie Agerpres.

„Domeniul HoReCa şi-a revenit surprinzător de repede, având în vedere situaţia din perioada pandemiei care a restricţionat activitatea multor afaceri. Având în vedere efervescenţa din acest sector, Chairry mizează pe un volum de business de două milioane de euro doar din acest segment, până la finalul anului 2022”, a declarat Raluca Dorobanţu, managing partner Chairry.

Experţii susţin că piaţa hotelieră a fost puternic afectată de pandemie în ultimii doi ani şi se aşteaptă să-şi revină în totalitate până în 2024, în acest sens fiind preconizată livarea a aproape 20 de noi hoteluri în România, până în anul 2023. Dintre acestea, circa 50% sunt situate în Capitală.

Datele disponibile la nivel european arată o tendinţă de creştere accelerată a călătoriilor în anul 2022. Astfel, turiştii intenţionează să cheltuiască cu 39% mai mult pe călătorii în acest an decât în 2019, iar o parte dintre turiştii europeni vor alege Bucureştiul şi marile oraşe ale României.

„Inflaţia care afectează şi segmentul HoReCa de la începutul acestui an va aduce schimbări importante care se vor vedea în elementele de design. Trendul de „dark kitchen” va câştiga teren în domeniul restaurantelor, prin optimizarea spaţiilor de preparare a produselor şi creşterea importanţei spaţilor de servire, pentru a acomoda un flux mai mare de clienţi”, se menţionează în analiza citată.

Chairry Design & Furniture, o companie antreprenorială românească, operează de peste 20 de ani pe piaţa locală şi este specializată în design şi amenajări interioare, precum şi în furnizare de soluţii de mobilier importat sau produs local. În total, Chairry a importat, până în prezent, peste 20.000 de piese de mobilier şi a amenajat mai mult de 50.000 mp de spaţii interioare.

În 2021, compania a înregistrat o cifră de afaceri totală de 1,1 milioane de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Codul fiscal se schimbă. Plafoane şi reguli noi privind CAS pentru persoanele care obţin venituri extrasalariale
Codul fiscal se schimbă. Plafoane şi reguli noi privind CAS pentru persoanele care obţin venituri extrasalariale
Persoanele fizice care obţin venituri din activităţi independente şi/sau drepturi de autor care în cuantum net anul vor depăşi 24 de salarii minime brute ar putea plăti contribuţie de......
Barna Tanczos: România nu trece printr-o criză privind furnizarea apei potabile, dar e recomandabil ca apa să fie folosită responsabil
Barna Tanczos: România nu trece printr-o criză privind furnizarea apei potabile, dar e recomandabil ca apa să fie folosită ...
Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, susţine că România nu se confruntă cu o criză de furnizare ...
Geoană: NATO nu are în vedere să desfășoare forțe militare în Suedia și Finlanda după aderarea acestora
Geoană: NATO nu are în vedere să desfășoare forțe militare în Suedia și Finlanda după aderarea acestora
NATO nu are în vedere desfăşurarea de întăriri în Suedia şi Finlanda după ce aceste două state vor deveni membre ...
Noi probleme pentru Boris Johnson. Doi miniștri au plecat din Guvern
Noi probleme pentru Boris Johnson. Doi miniștri au plecat din Guvern
Ministrul britanic al Sănătăţii, Sajid Javid, şi-a anunţat marţi demisia, explicând că şi-a pierdut încrederea ...