Aproape 60% din mallurile din România au nevoie de renovări

La doar zece ani, mallurile ating o vârstă la care au nevoie de mai multă atenţie. Pentru a-şi menţine sau creşte poziţia în piaţă, dezvoltatorii investesc zeci de milioane de euro în renovarea mallurilor. 
Andrada Ghira - sâm, 23 sept. 2017, 05:43
Aproape 60% din mallurile din România au nevoie de renovări

„România are un stoc de retail în care majoritatea centrelor au ajuns la maturitate. Practic, 58% din stocul de retail din Romania a depăşit zece ani, aceasta fiind o vârstă critică la care centrele comerciale au nevoie de renvoare, de diverse variante de dezvoltare”, spune Răzvan Iorgu, managing directo CBRE. 

Două dintre cele mai mari malluri din Capitală trec prin renovări. AFI Cotroceni (deschis în 2009) va ajunge la o suprafaţă de 90.000 de mp, după extindere, iar Sun Plaza (deschis în 2010) vine cu noi magazine şi spaţii reconfigurate. 

Turcii de la Anchor au finalizat anul trecut investiţii 26 de milioane de euro în renovarea celor mai vechi malluri de pe piaţa din Bucureşti: Bucureşti Mall şi Plaza România. După renovare, în primul centru comercial din Capitală, Bucureşti Mall, au fost deschise 23 de noi magazine, iar în Plaza România, care a avut de suferit de pe urma deschiderii AFI Palace, şi-au deshis magazine 28 de noi retaileri. 

Renovări şi în provincie

Nu doar mallurile din Bucureşti trec prin schimbări, ci şi cele din provincie. 

Sibiu Shopping City, cumpărat anul trecut de NEPI Rockcastle cu 100 de milioane de euro, trece printr-o perioadă de renovare. Galeria comercială a centrului comercial urmează să fie reconfigurată prin construirea unui nou nivel, pe o suprafață de aproximativ 11.000 mp. Noul spaţiu va veni cu 50 de noi spații de cumpărături, dar și cu o nouă zonă de divertisment și restaurante. În plus, mallul va avea şi un cinematograf.

Modernizarea va viza o suprafață de peste 40.000 de mp, iar modificările planificate vor transforma aspectul actualului centru comercial. Investiţia în extindere se ridică la 20 de milioane de euro.

Sud-africanii au făcut acelaşi lucru şi cu mallul City Park din Constanţa, a cărui suprafaţă comercială s-a dublat anul trecut. 

După ce a rebranduit cele patru malluri pe care le deţine în România, Immofinanz va renova şi zonele comune. Anul trecut, atunci când a anunţat trecerea mallurilor din Constanţa, Cluj-Napoca, Piteşti şi Baia Mare sub umbrela Vivo, oficialii companiei spuneau că la cel din Cluj-Napoca se lucrează la renovarea zonei de restaurante. 

„În viitor, asemenea investiţii vor fi şi în celelalte centre comerciale. Pot sa vă asigur că vor intra în ţară câteva milioane ca investiţie în aceste centre comerciale”, declara atunci Dietmar Reindl, şeful operaţiunilor Immofinanz. 

Te-ar mai putea interesa și
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP Inc. au anunțat un parteneriat istoric, pe mai mulți ani pentru promovarea inovării sustenabile și pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1 Scuderia Ferrari,......
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Producătorul de armament VMZ Sopot, companie deţinută de statul bulgar, a raportat venituri record de 828 de milioane ...
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung Electronics a prezentat miercuri seară o analiză detaliată a gamei sale de televizoare și soundbar-uri pentru ...
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni de majorare a capitalului social
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni ...
JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal ...