Aproape 62.000 de vizitatori în primele două zile ale târgului „Angajatori de TOP”

Târgul de carieră virtual "Angajatori de TOP" înregistrat, în primele două zile de la deschidere, un număr de 61.185 de vizite, atât din partea persoanelor cu experienţă, dar şi a candidaţilor entry-level, studenţilor şi absolvenţilor, informează, vineri, organizatorii.
Economica.net - vin, 26 apr. 2013, 09:36
Aproape 62.000 de vizitatori în primele două zile ale târgului

În ceea ce priveşte provenienţa vizitelor, din total, 57.918 de vizite au fost din România, iar 3.267 din străinătate. Cei mai mulţi candidaţi au accesat portalul din ţări precum Marea Britanie, Germania, SUA şi Franţa.

La nivelul României, jumătate dintre cei care au vizitat evenimentul sunt din Bucureşti. Pentru restul de 50% dintre vizitatori, cele mai bine reprezentate oraşe sunt: Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Braşov şi Ploieşti.

Evenimentul online „Angajatori de TOP” le permite persoanelor aflate în căutarea unui job să discute cu specialiştii în recrutare şi să aplice la joburile oferite de angajatori din toată ţara.

„O facilitate apreciată de candidaţi este opţiunea de a discuta live cu specialişti de resurse umane. Cele mai frecvente întrebări adresate în primele două zile ale evenimentului au fost în legătură cu oportunităţile de carieră şi competenţele urmărite de angajatori, dar şi în legătură cu procesul de selecţie’, a declarat Adrian Stănescu, Project Manager Angajatori de TOP.

În perioada 24 – 27 aprilie, pe www.hipo.ro are loc ediţia virtuală a celui mai mare eveniment de recrutare la nivel naţional – Angajatori de TOP, acesta fiind adresat atât persoanelor cu experienţă, cât şi studenţilor şi absolvenţilor.

Oportunităţile de carieră disponibile sunt deschise în Bucureşti, Timişoara, Iaşi, Cluj Napoca şi Braşov, dar şi în alte oraşe, iar joburile pentru care se poate aplica sunt în domeniile IT, telecomunicaţii, FMCG, producţie, inginerie şi outsourcing, acestea fiind actualizate permanent.

În cadrul evenimentului „Angajatori de TOP” virtual, candidaţii pot aplica pentru 3.000 de joburi, iar studenţii la programe de internship & trainee. Printre companiile care recrutează pentru astfel de programe se numără PepsiCo, Genpact, Misys, L’Oréal România, JTI, Unilever, Freescale Semiconductor, McDonald’s România, Stefanini.

La târgul virtual pot participa candidaţi din toată ţara, aceştia trebuind să îşi creeze un cont şi un CV pe portalul www.hipo.ro. După logare, ei vor putea accesa platforma evenimentului „Angajatori de TOP” care le permite să discute cu specialiştii de resurse umane, să participe la conferinţe online şi să aplice la joburile oferite de angajatori din toată ţara.

Câteva dintre companiile care participă la eveniment sunt: Renault România, Oracle România, Philip Morris Trading, Brainspotting, PepsiCo, Thales Systems, Star Storage, Emerson, Webhelp, NoBug, Genpact, Continental, Schaeffler Technologies, Emag, Netop, King, Voxility, Hilti România, Misys, Macadamian, Adecco, Namco Bandai România, Ericsson, HP, Schneider Electric, L’Oréal România, JTI, Unilever, Cosmote, HTSS – High Tech Systems&Software, Freescale Semiconductor, McDonald’s România, Stefanini, Veo Finance, Intel, Leoni Wiring Systems.

În urma unui studiu realizat de Catalyst Solutions în perioada februarie – martie referitor la programele de internship & trainee oferite studenţilor, masteranzilor, dar şi proaspăt absolvenţilor, 29% dintre companii au afirmat că peste 70% dintre persoanele care urmează un astfel de program în cadrul companiei sunt angajate ulterior. Cele mai frecvente departamente în cadrul cărora sunt deschise astfel de programe sunt: IT software, HR, administrativ, marketing, client service, vânzări, contabilitate, consultanţă, juridic.

Accesul la evenimentul virtual „Angajatori de TOP” este permanent în perioada 24 – 27 aprilie, iar sesiunile de interacţiune cu o parte dintre companii se vor realiza în intervalul orar 10.00 – 17.00.

„Angajatori de TOP” este organizat de Catalyst Solutions, companie specializată în dezvoltarea de soluţii pentru recrutarea de candidaţi cu potenţial.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...